Soldații ucraineni au primit ordin să se retragă din Severodonețk. Rușii au distrus sau avariat 90% din case

Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Foto: Pixabay, de Defence-Imagery

Trupele ucrainene au primit ordinul să se retragă din Severodonețk, a anunțat guvernatorul regional.

Forțele ucrainene au primit ordin să se retragă din orașul estic Severodonețk, scena unor lupte acerbe cu armata rusă, a anunțat vineri, 24 iunie, guvernatorul regional, scrie Le Figaro. Potrivit lui Sergiy Gaiday, rușii au distrus sau avariat 90% din case.

"Forțele armate ucrainene vor trebui să se retragă din Severodonețk. Au primit ordinul.", a scris pe Telegram Sergiy Gaiday, guvernatorul Lugansk, unde se află această localitate strategică. "

Nu mai are sens să rămânem în poziții care au fost constant bombardate de luni de zile", a adăugat el.

Orașul a fost "aproape redus la ruine" de bombardamentele continue, a spus el. "Toată infrastructura critică a fost distrusă. 90% din oraș este avariat, 80% din case vor trebui distruse", a mai scris guvernatorul regiunii.

Peste 34.500 de militari ruşi au murit în Ucraina de la începutul războiului,  potrivit armatei ucrainene

Armata ucraineană a lichidat 100 de invadatori ruşi în ultimele 24 de ore, astfel că numărul militarilor din armata rusă ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 34.530, potrivit unui bilanţ prezentat, vineri, de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, transmite RADOR.

De asemenea, de la începutul invaziei, trupele ucrainene au doborât 216 avioane şi 183 de elicoptere ruseşti. Au mai fost distruse 1.507 tancuri ale armatei ruse, 3.637 de vehicule blindate, 759 de sisteme de artilerie, 241 de lansatoare multiple de rachete, 99 de sisteme de apărare aeriană, 2.553 de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 14 nave, 622 de drone, 137 de rachete de croazieră şi tehnică specială (60 de unităţi).

Cristian Diaconescu arată linia roșie a lui Putin: Rusia vrea mai mult război. Se caută un precedent

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a analizat la hartă situația de pe frontul ucrainean, după invazia Rusiei. Acest a explicat la Realitatea Plus care este linia roșie a lui Vladimir Putin și cum s-ar putea termina acest război.

"Rușii controlează zona Donbas mai mult sau mai puțin din 2014. Atenție, că în această zonă, practic, războiul este în desfășurare din 2014. Sigur, Federația Rusă a negat interferențele, a spus prin anii 2015-2016 că dacă sunt găsiți soldați ruși respectivii erau în vacanță. În al doilea rând, din punctul de vedere al jocului strategic, această zonă este mul mai ușor de aprovizionat și de susținut militar dinspre Federația Rusă pentru că Ucraina nu poate trece militar aici, sub nicio formă. În al treilea rând, toată această zonă a făcut obiectul a Acordului de la Minsk.

Acordurile de la Minsk, rupte de Vladimir Putin la începutul anului 2022 stabileau un anume tip de autonomie pentru Donețk și Lugansk, în sensul că aceste oblasturi ar fi avut capacitatea inclusiv să se pronunțe în politica externă a Kievului. Kievul nu a acceptat așa ceva, dar separarea oarecum de facto a acestor zone este operațională cam din 2015-2015.

Trei, Peninsula Crimeea. Se spune în acest moment că aici este linia roșie a lui Putin, că nu va renunța niciodată, orice s-ar întâmpla, la Peninsula Crimeea. Flota de la Sevastopol, ieșirea la mare caldă, este importantă pentru orice flotă militară care se respectă. Deci fiecare ridică miza. Cum se termină un război?  Fie o parte înfrânge cealaltă parte și atunci vii la masa negocierii, o parte victorioasă, o parte înfrântă, așa este situația, fie ambele părți constată la un moment dat că un război este mult mai prejudiciabil decât o pace, deci e mai bine să faci pace decât să continui războiul.", a explicat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel