După dezastrul de la Crevedia, oamenii oferă cazare celor rămași pe drumuri, veterinarii ajută animalele rănite în incendiu

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Tragedia din Crevedia a arătat solidaritatea românilor cu cei greu afectați de exploziile stației GPL.

Pe grupul de Facebook „Crevedia IMPLICATĂ! Implică-te și TU!” există o sumedenie de mesaje ale oamenilor care vor să se implice și să îi ajute pe cei afectați de explozia stației GPL de la Crevedia.

Pe grupul respectiv de Facebook există persoane care oferă cazare celor din Crevedia rămași pe străzi, dar și medici veterinari dispuși să ajute animalele rănite în urma incendiului de proporții.

Multe alte persoane sunt solidare și se implică pentru a-i ajuta pe cei afectați de explozia stației GPL.

Totodată, Centrele de transfuzie sanguină sunt deschise, duminică, în 24 de judeţe şi Bucureşti, pentru ca cetăţenii să poată veni în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia, anunţă Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină.

Până în prezent doi oameni au murit deja după exploziile de la Crevedia. Alte cel puțin 10 persoane sunt în stare deosebit de gravă, intubate, cu arsuri pe o suprafață mare a corpului.

Amintim că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat că opt case au ars şi alte 11 au fost afectate de exploziile de la Crevedia.

"Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă. Totodată, de la prima oră, au ajuns la Crevedia alimente şi alte ajutoare pentru cei care au fost afectaţi de incendiul de aseară", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a preşedintelui CJ Dâmboviţa.

El precizează că a discutat cu prim-ministrul Ciolacu şi a convocat o şedinţă a Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Am avut o discuţie în această dimineaţă cu premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a pune la punct modul în care îi vom ajuta pe locuitorii din Crevedia ale căror case şi gospodării au ars sau au fost afectate în incendiul de aseară. Tot în cursul acestei dimineţi, am solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât să acţionăm rapid pentru ca oamenii să se poată întoarce, în cel mai scurt timp, la casele lor", se mai menţionează în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel