Un studiu realizat în Marea Britanie a indicat modul în care se poate reduce consumul de carne, în contextul în care 72% dintre britanici sunt carnivori.
Etichetele grafice de tipul celor folosite pe pachetele de țigări ar putea reduce consumul de carne al oamenilor, conform unui nou studiu publicat astăzi, în jurnalul Appetite, scrie Eurekalert.
Potrivit sursei menționate, studiul sugerează că utilizarea etichetelor de avertizare pe pachetele de carne ar putea îmbunătăți sănătatea publică și ar putea reduce amprenta de carbon a Regatului Unit.
Echipa de la Universitatea Durham a testat o serie de etichete de avertizare, inclusiv cele care avertizează oamenii cu privire la impactul asupra climei, sănătății și riscul pandemiilor. Mai mult, oamenii de știință au descoperit că toate etichetele au fost eficiente în descurajarea oamenilor să aleagă mese cu carne.
Astfel, toate etichetele de avertizare, care au afișat o imagine grafică împreună cu text, au redus selecțiile de mese cu carne cu 7 până la 10%. Cu toate acestea, participanții au fost cei mai mulțumiți de etichetele de avertizare legate de schimbările climatice, pe care le-au considerat și cele mai credibile.
Conform unui sondaj recent YouGov, 72% din populația Regatului Unit se consideră consumatori de carne. Comitetul Independent privind Schimbările Climatice, care oferă consultanță guvernului britanic, recomandă o reducere cu 20% a consumului de carne și produse lactate până în 2030.
”Atingerea neutralității carbonului este o prioritate pentru națiune și planetă. Deoarece etichetele de avertizare au fost deja demonstrate ca fiind eficiente în reducerea fumatului, a consumului de băuturi zaharoase și a alcoolului, utilizarea unei etichete de avertizare pe produsele care conțin carne ne-ar putea ajuta să atingem acest obiectiv dacă sunt introduse ca politică națională”, a declarat cercetătorul Jack Hughes, care a desfășurat studiul cu ajutorul supervizorilor săi ca parte a cercetării sale de doctorat la Departamentul de Psihologie al Universității Durham.
Discuțiile privind consumul de carne sunt multe și împărțite, însă este important ca dacă alegeți să o consumați, cantitatea să fie una moderată, deoarece excesul de carne, în special de carne roșie și ultraprocesată, este asociat cu riscul de dezvoltare al cancerului, notează Healthline.
Carnea proaspătă este o sursă importantă de proteine de calitate. Atunci când o proteină conține toți cei 9 aminoacizi (elementele de bază ale proteinelor) de care are nevoie organismul tău în cantități adecvate, se consideră că are o valoare biologică ridicată și poate fi considerată o proteină completă.
De asemenea, carnea conține pe lângă proteine și nutrienți importanți, precum zinc, fosfor, fier și seleniu, și vitamine din complexul B-urilor, inclusiv vitamina B12, necesară pentru buna funcționare a activității cerebrale. De altfel, această vitamină se găsește doar în produsele de origine animală, astfel că persoanele vegetariene sau vegane au nevoie de suplimente alimentare pentru a preveni deficitul de vitamina B12.
Citește și: De ce să bei apă cu sare dimineața, pe stomacul gol
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News