Soluția găsită de americani să fiscalizeze complet platformele de criptomonede

Sursa foto: Pexels (David McBee)
Sursa foto: Pexels (David McBee)

Deși persoanele care dețin și vând criptomonede au fost întotdeauna obligate să plătească taxe, regulile se înăspresc curând.

Deși persoanele care dețin și vând criptomonede au fost întotdeauna obligate să plătească taxe pentru câștigurile lor în Statele Unite, o nouă regulă finalizată de Departamentul Trezoreriei se va asigura că aceștia plătesc suma corectă pe vânzările lor.

Potrivit Engadget, noua regulă va impune platformelor de criptomonede să raporteze tranzacțiile utilizatorilor lor către fisc. Autoritățile speră astfel că măsura poate descuraja evaziunea fiscală, deoarece IRS ar ști exact cât datorează un contribuabil.

În același timp, regula va face mult mai ușoară declararea câștigurilor pentru oameni, deoarece brokerii lor vor trebui acum să le furnizeze un formular 1099, un fel de declarație unică de la noi. IRS a lansat un formular preliminar 1099-DA special conceput pentru a urmări tranzacțiile cu criptomonede anul trecut și va pune la dispoziție versiunea finală în curând. Este de remarcat că regula stabilește un prag de $10,000 pentru a raporta tranzacțiile care implică stablecoin, care sunt criptomonede care urmăresc monedele fiduciare, cum ar fi dolarul american.

„Investitorii în active digitale și IRS vor avea un acces mai bun la documentația de care au nevoie pentru a depune și revizui cu ușurință declarațiile fiscale”; a declarat Aviva Aron-Dine, secretarul asistent interimar pentru politică fiscală al Trezoreriei, într-un comunicat. „Prin implementarea cerințelor de raportare ale legii, aceste reglementări finale vor ajuta contribuabilii să plătească mai ușor taxele datorate conform legii actuale, reducând în același timp evaziunea fiscală de către investitorii bogați”.

Noua regulă se va aplica doar platformelor care iau în posesie active digitale, cum ar fi Coinbase sau Binance. Nu acoperă platformele descentralizate, care vor trebui să se conformeze unei reguli separate care se așteaptă să fie finalizată mai târziu în acest an. Brokerii vor trebui să înceapă raportarea câștigurilor din vânzarea activelor digitale în 2026 pentru toate tranzacțiile realizate în 2025, ceea ce înseamnă că comercianții de criptomonede sunt încă pe cont propriu pentru 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel