Soluția lui Vladimir Putin pentru pacea din Orientul Mijlociu. "Așa ar fi corect"

Soluția lui Vladimir Putin pentru pacea din Orientul Mijlociu. "Așa ar fi corect" / Foto: Kremlin.ru
Soluția lui Vladimir Putin pentru pacea din Orientul Mijlociu. "Așa ar fi corect" / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin spune că apariția unui stat palestinian ar putea crea condiții pentru pace.

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că el speră că actuala criză din Orientul Mijlociu va duce la rezolvarea problemei creării unui stat palestinian.

"Noi am susținut întotdeauna crearea unui stat palestinian, independent, suveran, cu capitala la Ierusalimul de Est. Dar despre asta vorbim de mult timp, comunitatea internațională vorbește despre asta de mult timp, începând cu 1948, când a fost stabilită sarcina - să creeze două state suverane independente", a declarat Putin miercuri reporterilor, după vizita sa în China.

"Nu știu dacă actuala criză va contribui la rezolvarea acestei probleme, dar dacă ar fi așa, ar fi corect, pentru că ar crea condițiile unei posibile lumi viitoare pentru o perspectivă istorică lungă", a menționat el.

Potrivit acestuia, "este absolut imposibil să înlocuim problemele politice fundamentale legate de determinarea soartei poporului palestinian cu un fel de pompare economică de moment, așa cum au încercat SUA, iar criza actuală arată acest lucru".

"Trebuie să rezolvăm probleme fundamentale de natură politică", a mai spus Putin.

Vladimir Putin: Există contradicții în cadrul comunității palestiniene

Președintele rus a fost întrebat cum este posibil să se creeze un stat palestinian, "dacă astăzi există, de fapt, două Palestine în război".

"Două Palestine în război - ați exagerat acest lucru. Există contradicții în cadrul comunității palestiniene - Cisiordania și Gaza. Dar nu le-aș numi în război. Și reacția președintelui (Autorității Naționale Palestiniene Mahmoud - n.r.) Abbas sugerează că el nu este ostil Fâșiei Gaza și celor care se ocupă de situația de acolo, dar asta nu înseamnă că nu este nevoie de creșterea nivelului de interacțiune și nu înseamnă că nu este nevoie să se realizeze unitatea societății palestiniene", a răspuns Putin.

În opinia sa, palestinienii ar trebui să lupte pentru asta, dar aceasta este treaba lor.

"Nu putem conduce acest proces aici", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel