EXCLUSIV  Soluția pentru a scăpa de facturile uriașe la electricitate. Cristian Iștoc, Solidaritatea Hunedoara: Prețul se duce automat în jos

Soluția pentru a scăpa de facturile uriașe la electricitate. Cristian Iștoc, Cartel Alfa: Prețul se duce automat în jos / Foto: Pixabay, de Colin Behrens
Soluția pentru a scăpa de facturile uriașe la electricitate. Cristian Iștoc, Cartel Alfa: Prețul se duce automat în jos / Foto: Pixabay, de Colin Behrens

Cristian Iștoc, președintele Solidaritatea Hunedoara, a explicat cum poate fi micșorat prețul la energie electrică în România.

Cristian Iștoc, președintele Cartel Alfa Hunedoara, susține că prețul la energie electrică în România ar fi mult mai mic dacă s-ar folosi energia pe cărbune.

"Soluția ca să ducem prețul jos, noi avem și șansa că tranzacționăm energia electrică pe OPCOM, adică pe bursa românească a Transelectrica, ori, acolo totul este cerere și ofertă. Dacă noi venim cu energia pe cărbune înapoi, o repornim, prețul se duce automat în jos. 

Cel mai scump producător de energie electrică din România era termocentrala Mintia pe uilă, la un preț de 500-600 de lei pe MW, cu acele certificate de CO2, duse către 70 de euro de la 4-5 euro, cât ar fi fost normal și imediat după anunțarea de către ministrul Energiei că închide termocentrala Mintia, că reduce capacități la CEO și închide compania națională a uraniului, în 2021 se și vede deja, din luna martie prețurile încep să crească cu 30%. Noi avem o evidență de ultimii 15 ani pe fiecare lună în parte și dacă le luăm și le comparăm, vedem că din martie 2021 prețul crește cu 30% față de ultimii 15 ani luna martie. În aprilie deja avem undeva către 40% și ajungem undeva la 1100% în octombrie 2021, față de toate lunile octombrie din ultimii 15 ani.

Semnalele erau destul de clare. Ce face Ministerul Energiei? În iulie trimite toți salariații acasă, în loc să repornească, să regândească această strategie și să renegocieze un calendar de închidere a capacităților pe cărbune, dacă tot am aderat la acel Green Deal, concomitent cu punerea în exploatare a altor capacități. Ne uităm la Iernut, așteptăm să se finalizeze o investiție pornită în 2013, de 400 de MW, pe gaz, care este sistată acum din cauza unor neînțelegeri între cei care trebuie să construiască acolo. Dacă ar fi intrat cei 400 de MW de la Iernut, puteam să scoatem 400 de MW de la Mintia, de exemplu. ", a declarat pentru DC NEWS, Cristian Iștoc, președintele Solidaritatea Hunedoara.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel