EXCLUSIV  Soluție pentru salarii mai mari. Bogdan Ivan (PSD): De la 1 ianuarie 2025, niciun salariu sub 2500 de lei

Sursa foto: Facebook Bogdan Ivan Gruia
Sursa foto: Facebook Bogdan Ivan Gruia

Bogdan Ivan a explicat care ar fi soluția pentru a avea salarii mai mari, atât în educație cât și în alte domenii de activitate, cu impozite mici.

"Ţinta pe care o avem în noul Executiv este ca, din 1 ianuarie 2025, să nu mai avem un salariu minim net nicăieri sub 2500 de lei. Trebuie să găsim exact pârghiile prin care să ajungem acolo. Din punctul meu de vedere, o formă de impozitare progresivă a veniturilor, atât în zona publică cât şi în cea privată, în care salariile mici, sub 4000 de lei brutul sau sub 5000 de lei brutul, să aibă un impozit minim - 1%-2% -, urmând să avem clase diferite de impozitare, cred că poate să fie o soluţie foarte bună prin care oamenii cu venituri mici, inclusiv din educaţie sau din altă zonă publică sau din privat, să poată să aibă taxe mai mici pe muncă şi, automat, mai mulţi bani în buzunar", a spus Bogdan Ivan, în emisiunea Generația Schimbării de la DCNews TV.

"Pe om nu îl interesează că e doctrina PSD sau PNL"

Totuși, PNL nu este de acord, aceștia susținând cota unică de impozitare.

"Studiile pe care le vom pregăti, prin care luăm exemplul unor state din Europa Centrală şi de Est - Slovacia, Cehia, Polonia - care și-au regândit sistemul de fiscalizare şi care au ajuns la o creştere a colectării veniturilor şi automat şi la mai mulţi bani în piaţă care generează dezvoltare economică, cred că pot fi argumente foarte solide pentru a-i convinge şi pe partenerii noştri actuali de guvernare că merită să găsim soluţii. Până la urmă, pe om, la finalul lunii, când trage linie şi vede câţi bani are în cont sau când merge în magazin, când îşi plăteşte facturile, nu îl interesează că e doctrina social-democrată sau cea liberală, ci că viaţa lui este un pic mai bună decât era în urmă cu câţiva ani", a mai spus Bogdan Ivan.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel