Patru copii, în stare gravă după ce mama i-a spălat cu o substanță împotriva râiei

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Patru frați au ajuns în stare gravă în spital după ce au fost spălați cu o substanță împotriva râiei. Substanța este extrem de periculoasă și poate pune viața în pericol.

Patru frați din Țăndărei, cu vârste între 1 și 17 ani, au ajuns la spital, în stare gravă, după ce mama acestora i-a spălat cu un insecticid împotriva râiei, Tomoxan, o substanță extrem de toxică. Femeia voia să îi scape de păduchi, scrie Realitatea Plus.

Potrivit sursei menționate, primii care au ajuns la Spitalului Orășenesc din Țăndărei au fost copiii în vârstă de 1 an și 4 ani. Aceștia au fost aduși la Camera de Primiri Urgențe, chiar de mama loc, și prezentau vărsături și dureri de cap.

La puțin peste o oră s-a prezentat și cu ceilalți doi copii, de 7 și 17 ani, care aveau aceleași simptome cu cei doi frați mai mici. Ulterior s-a luat decizia ca toți cei patru frați să fie transferați în București, la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”, unde au primit îngrijiri medicale și în prezent se află în afara oricărui pericol.

Se poate ajunge la deces

Această substanță utilizată pentru combaterea râiei la animale este extrem de periculoasă pentru oameni, cu atât mai mult pentru copii.

Reamintim cazul de acum doi ani, dintr-o comună din județul Brașov, unde trei copii au murit după o situație identică cu cea de la Țăndărei.

Mai mult decât atât, mama copiilor și bunica acestora au ajuns și ele la spital, cu intoxicație, după ce au inhalat substanța extrem de periculoasă.

”Au venit părinţii cu copiii în braţe. Copiii erau în stop cardio-respirator. Faptul că au fost în mediu închis, iar copiii erau cu părul ud, îmbibat în soluţie, a contat enorm, din păcate”, a spus Elena Năpar, reprezentant Ambulanţa Rupea. 

Timp de o oră au încercat medicii să resusciteze două dintre fetiţe, fără succes. Au declarat decesul copiilor de 7 şi 9 ani chiar în faţa casei lor din comuna Ungra, judeţul Braşov.

A treia fetiță, aflată în stare gravă, a fost dusă la Spitalul Judeţean Mureş cu un elicopter SMURD, ulterior fiind declarat decesul și pentru aceasta, scria brasov.net.

Citește și: O mamă își ține fetița cu păduchi în cap pentru că este vegană. Spune că ea nu ucide ființe vii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel