Sfatul miliardarilor de care să NU ții cont. Melinda French critică dur un obicei al oamenilor bogați. Fostul ei soț, Bill Gates, l-a promovat

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Citește în articol ce precizări a făcut filantroapa miliardară Melinda French Gates.

Melinda Gates crede că este „atât de prostesc” să încerci să maximizezi productivitatea dormind doar câteva ore.

Melinda Gates, care a anunțat recent că sponsorizează un grant de 12,5 miliarde de dolari pentru drepturile femeilor, a declarat pentru revista Vanity Fair săptămâna trecută că își propune să doarmă între șapte și opt ore în fiecare noapte. A împărtășit o părere negativă despre directorii pe care i-a întâlnit și care se laudă că dorm doar câteva ore în fiecare noapte.

„Unii dintre noi nu voiau să fie în preajma lor! Să fim sinceri!” a spus Melinda Gates, referindu-se la directorii executivi și antreprenorii din domeniul tehnologiei care promovează, în ochii ei, o formă de privare de somn performativă.

Printre liderii de afaceri notabili care au discutat despre obiceiurile lor de somn insuficient se numără fostul director general al PepsiCo, Indra Nooyi, care a declarat în 2018 că de obicei lucra până la miezul nopții și se trezea la 4 dimineața. Fostul președinte al SUA, Donald Trump, și fostul director general al Yahoo, Marissa Meyer, au vorbit, de asemenea, despre nevoia de a dormi doar patru ore sau mai puțin noaptea.

Elon Musk, în prezent cea mai bogată persoană din lume, s-a numărat cândva printre aceștia - lăudându-se că a petrecut nopți întregi dormind sub biroul său în timp ce compania sa de vehicule electrice Tesla încerca să își atingă obiectivele de producție. De atunci și-a schimbat părerea, iar acum își propune să doarmă cel puțin șase ore pe noapte, a declarat el anul trecut pentru CNBC.

„Am încercat (n.r. să dorm) mai puțin... Chiar dacă sunt treaz mai multe ore, fac mai puține lucruri. Iar nivelul de durere al creierului este rău dacă dorm mai puțin de șase ore”, a spus Musk.

Somn de opt ore

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, - fostul soț al franțuzoaicei Gates - au împărtășit povești similare. Bezos face acum „o prioritate” să doarmă opt ore, a declarat el pentru compania Thrive Global în 2016: „Pentru mine, aceasta este cantitatea necesară pentru a mă simți energizat și entuziasmat”.

În tinerețe, Gates a fost influențat de alți antreprenori care se lăudau că nu au nevoie de suficient somn, ceea ce l-a făcut să creadă că „somnul este lene și inutil”, a declarat el anul trecut în podcastul său „Unconfuse Me with Bill Gates”. Acum, el își propune să doarmă cel puțin șapte ore în fiecare noapte.

Ce spun medicii

Experții medicali sunt de acord cu French Gates și fostul ei soț: Adulții cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au nevoie de cel puțin șapte ore de somn pe noapte, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Privarea de somn poate duce la probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, boli renale, hipertensiune arterială, diabet, accident vascular cerebral, obezitate și depresie, spune National Institutes of Health.

Pentru unii oameni acesta este un fapt frustrant - și unul convenabil de ignorat, în numele maximizării fiecărui moment de timp pentru a avansa în carieră. Aproximativ o treime dintre adulții americani angajați dorm mai puțin de șase ore pe noapte, potrivit unui studiu CDC din 2020.

Munca este cea mai frecventă activitate care îi împiedică pe oameni să doarmă suficient, arată cercetarea Academiei Americane de Medicină a Somnului. În unele industrii - gândiți-vă la finanțe, sănătate, tehnologie - orele lungi pot duce la o glorificare culturală a privării de somn, în special în rândul angajaților tineri.

Totuși, cercetările arată că diferența dintre un creier privat de somn și unul sănătos este evidentă. Somnul suficient este esențial pentru a atinge un nivel maxim de sănătate fizică și mentală, potrivit CDC, care adaugă că privarea de somn poate chiar imita efectele beției.

„Pot să vă spun cu autoritate că atunci când sunt epuizată, când sunt pe gol, sunt cea mai proastă versiune a mea”, a declarat mogulul media Arianna Huffington, care a scris cândva o carte pe această temă, în 2018, pentru CNBC Make It. „Sunt mai reactivă. Sunt mai puțin empatică. Sunt mai puțin creativă. Și noi toți putem depune mărturie în acest sens”, a mai precizat Huffington, conform CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel