Somnul excesiv, simptom precoce al Alzheimerului

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care în mod normal petrec mult timp dormind au de două ori mai multe șanse să dezvolte demență în următorul deceniu.

Potrivit unui studiu, schimbările somnului pot fi evidente cu mult înainte ca simptomele caracteristice ale Alzheimer, cum ar fi pierderea memoriei, să înceapă să apară.

Dormirea a multe ore în fiecare noapte ar fi un marker al neurodegenerarii precoce și, prin urmare, un instrument clinic util pentru identificarea celor cu un risc mai mare de a dezvolta demență.

Studiul

 

Au fost analizaţi 2.400 de pacienți, cu o vârstă medie de 72 de ani, care au fost întrebați cât au dormit în fiecare noapte.  Studiul a durat 10 ani, iar în acest timp au existat 234 de cazuri de demență.

Ce s-a întâmplat cu cei care au dormit mai mult de 9 ore

S-a dublat riscul pentru toate tipurile de demență, și în special Alzheimer

A crescut timpul necesar pentru procesarea informațiilor

Au apărut semne de pierdere a memoriei

Tulburări de somn

Visul are funcție de restaurare. În timpul somnului are loc eliminarea deșeurilor metabolice din creier, astfel încât acesta împiedică acumularea proteinei B-amiloid, semnul distinctiv al bolii Alzheimer.

Atrofierea regiunilor creierului implicate în somn și trezire sau unele dintre tulburările de dispoziție, care sunt frecvente în demență, pot declanșa unele tulburări ale somnului.

Incapacitatea de a te trezi în fiecare dimineață este mai degrabă un simptom decât o cauză a modificărilor creierului care duc la demență. Din acest motiv, simpla reducere a timpului de somn este puțin probabil să reducă riscul unei boli Alzheimer, informează euroresidentes.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel