Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, propune o rețetă delicioasă de somon cu legume și piure de avocado.
În rândurile de mai jos, Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, ne spune cum să pregătim o rețetă de somon cu legume și piure de avocado. Ingredientele sunt pentru două porții.
Timp de preparare: 50 de minute
2 bucăți de file somon
2 bucăți avocado
3 căței de usturoi
300g mix congelat de legume
2 lămâi
2 linguri unt clarificat/ulei de măsline
o linguriță de muștar
o linguriță de sare
o linguriță de cimbru
o linguriță de piper
o linguriță de busuioc
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim peștele. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt pe care așezăm fileul de somon.
Stoarcem deasupra zeama de la o lămâie și adăugăm condimentele: sare, cimbru, piper și busuioc. Ne asigurăm că peștele a fost acoperit uniform cu condimente. Punem tava la cuptor timp de 35 de minute și între timp ne ocupăm de legume. Într-o tigaie punem cele două linguri de unt și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm la călit timp de zece minute. Amestecăm, din când în când, pentru a ne asigura că acestea nu se ard.
Într-un vas înalt, adăugăm miezul de la cele două bucăți de avocado. Curățăm usturoiul și îl adăugăm și pe acesta peste avocado, împreună cu zeama de la o lămâie și lingurița de muștar. Cu ajutorul unui mixer vertical, mixam totul până când se transformă într-un piure. Asezonăm cu sare și piper, după gust.
Poftă bună!
Raluca Rotariu, alături de echipa ei de la Endofoodart, a venit în ajutorul femeilor cu endometrioză cu două cărți pe care le-a pus gratuit la dispoziția tuturor persoanelor interesate.
Raluca Rotariu este co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție. Are 24 de ani, a fost diagnosticată cu endometrioză stadiul trei și se află într-o permanentă căutare de rețete gustoase, necezurându-și vreodată gândurile despre această afecțiune.
Endometrioza este o boală gravă care afectează – la nivel mondial – o femeie din zece. Este considerată o boală tabu cu consecințe teribile. Endometrioza este una dintre principalele cauze a infertilității feminine. Boala presupune dureri insuportabile, tratamente și efectele lor secundare, iar la pacientele cu stadiul 3 sau 4 de boală, intervenții chirurgicale numeroase și chiar infertilitate.
Endometrioza este o boala cronică. Nu se vindecă, dar poate fi ținută sub control cu tratament
Sunt paciente care reușesc să își controleze boala prin alimentație și stil de viață sănătos și sunt și paciente care necesită un tratament cronic pe toată perioada vieții lor, activă hormonal. Rolul intervenției chirurgicale este de a aduce o pacientă din stadiul 3, 4 de boală la stadiul 1, 2. Intervenția nu vindecă, ci doar ameliorează semnificativ afecțiunea, urmând ca celelalte specialități conexe, împreună cu medicul curant să controleze boala. Pacienta, și după operație, rămâne o pacientă cronică.
În acest context, Raluca Rotariu a spus, într-un interviu pentru DC News, cum a luat ființă proiectul Endofoodart. Citiți aici continuarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News