Sonay Kartal o surprinde pe Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 29, obținând prima sa victorie la Wimbledon

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sonay Kartal a obținut o victorie de referință împotriva Soranei Cîrstea, cap de serie numărul 29, completând un hat-trick de victorii pentru jucătoarele britanice în prima zi a turneului de la Wimbledon. 

După ce a coborât pe locul 298 în lume în urma unor probleme de sănătate în ultimele 12 luni, Kartal a fost nevoită să se califice pentru Campionatele de anul acesta. O serie de evoluții excelente la Roehampton săptămâna trecută i-au asigurat locul în tabloul principal, iar jucătoarea britanică numărul nouă a continuat cu o victorie superbă de 3-6, 6-2, 6-0 împotriva Soranei Cîrstea luni, alăturându-se astfel Emmei Răducanu și lui Lily Miyazaki în turul doi, scrie UK Sports.

La a treia sa apariție consecutivă la All England Club, Kartal s-a văzut rapid condusă cu un break pe terenul 15 împotriva experimentatei jucătoare românce Cîrstea.

Kartal a salvat primele două mingi de set, dar Cîrstea a câștigat primul set la a treia încercare, în 38 de minute, fără a se confrunta cu o minge de break.

Povestea a fost diferită în setul al doilea, când Kartal a reușit în sfârșit să-și creeze oportunități pe serviciul lui Cîrstea, într-un al șaselea game decisiv care a fost câștigat de britanică.

Un forehand câștigător pe linie din partea lui Kartal a forțat un set decisiv, care a început cu un game maraton de 14 minute.

Kartal a reușit în cele din urmă să-și păstreze serviciul, ceea ce a epuizat rezistența jucătoarei de pe locul 31 mondial, Cîrstea, care a pierdut setul final fără să câștige niciun joc.

Victoria a fost sigilată de Kartal cu un retur câștigător superb prin intermediul forehandului său exploziv, oferindu-i astfel tinerei de 22 de ani primul său triumf la Wimbledon, care îi asigură un meci în turul doi împotriva Clarei Burel miercuri și un premiu de 93.000 de lire sterline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel