SONDAJ: 44,9% dintre români cred că explotarea de la Roşia Montană este benefică pentru România

sondaj 1
sondaj 1

Sondajul realizat de Agenţia de Rating Politic vizează, printre altele, şi temele de interes general din societate. Una dintre întrebări a vizat proiectul de la Roşia Montană, unde 44,9% dintre candidaţi au răspuns că acesta va fi un proiect benefic pentru România, în timp ce 34,3% consideră că acesta ar fi o greşeală. Dintre toate categoriile de repondenţi tinerii cu vârste curpinse între 18 şi 29 de ani au fost cei mai mulţi care răspuns pozitiv acestei întrebări 54,4%.

În ceea ce priveşte situaţia la nivelul electoratului împărţit pe partide simpatizanţii PDL sunt cei care consideră acest proiect un beneficiu pentru România cu 53,2%, urmaţi de simpatizanţii Partidului Poporului cu 49,2%.

Românii nu cumpără de pe internet

O altă temă abordată de sondajul de opinie este gradul în care românii cumpără de pe internet. La publicul urban cu vârste cuprinse între 18-60 de ani 80,8% au răspuns că nu au făcut cumpărături de pe internet în ultima lună de zile.

Întrebaţi dacă cred că va fi un cutremur mare în România în următorii 2 ani participanţii la sondaj au apreciat, în proproţie de 45,1%, că nu va fi un astfel de eveniment major în următorii 2 ani de zile.

Românii sunt categorici în ceea ce îi priveşte pe şoferii care fac accidente mortale. 83,5% consideră că ar trebui ca aceştia să rămână fără carnet pe viaţă.

Sondajul a fost realizat de Agenţia de Rating Politic în perioada 8-16 decembrie pe un eşantion de 960 de persoane adulte. Marja de eroare statististică a sondajului este de 2,65%.

Vezi aici întreg sondajul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel