Sondaj: Americanii, mai interesați să-l împiedice pe Trump să ajungă din nou președinte decât să-l susțină pe Biden la viitoarele alegeri

foto: Freepik
foto: Freepik

Americanii sunt mai preocupați de cum ar putea să-l țină pe Trump cât mai departe de Casa Albă decât de viitorul lui Biden.

Potrivit unui sondaj Reuters, cei mai mulți dintre americani spun că sunt mai motivați să-l țină departe pe Trump de la preluarea unui noi mandat decât să-l susțină pe actualul președinte la viitoarele alegeri.

Sondajul derulat pe parcursul a două zile a arătat că Biden și Trump sunt blocați într-o cursă strânsă, republicanul Trump "luându-l" pe Biden cu 51%.

Susținătorii lui Biden au fost mai înclinați decât cei care îl susțin pe Trump să spună că vor vota în defavoarea contracandidatului (în cazul de față. Joe Biden), un posibil indicator al entuziasmului scăzut pentru actualul președinte, precum și al unui dispreț profund față de Trump printre democrați.

Aproximativ 50% dintre susținătorii lui Biden din sondaj și-au descris votul ca fiind „împotriva lui Donald Trump și politicilor sale”, în comparație cu 38% care au spus că vor vota „pentru a-l susține pe Joe Biden și politicile sale”. 

Dintre susținătorii lui Trump, 40% au spus că vor vota împotriva lui Biden și 42% au spus că vor vota pentru Trump pentru a-l susține pe republican. Restul de 18% nu s-au pronunțat.

Trump este favoritul pentru nominalizarea republicană pentru a-l contesta pe Biden în 2024, deși niciunul nu a fost nominalizat oficial de partidul său.

Strategii democrați au spus că rezultatele sondajului întăresc opinia conform căreia Biden trebuie să prezinte argumente solide pentru realegerea sa, în special în state extrem de competitive cum ar fi Georgia și Carolina de Nord.

Mulți americani rămân nefamiliarizați cu politicile economice ale lui Biden, ceea ce a dus la aprobarea Congresului de noi investiții semnificative în infrastructura din SUA.

„Biden 100% trebuie să-și articuleze clar viziunea economică”, a spus Michael Ceraso, un strateg democrat care a lucrat la campaniile electorale din 2008 și 2012 ale fostului președinte Barack Obama. „Nu cred că poți câștiga Georgia în acest ciclu electoral, fiind doar un mesaj anti-Trump”.

Val de contre și critici

Jesse Ferguson, un strateg care a lucrat pentru candidatura democrată Hillary Clinton la președinția din 2016, a spus că echipa lui Biden ar trebui să folosească datele pentru a face comparații cu Trump, în loc să-l atace pur și simplu.

Campania lui Biden a refuzat să comenteze rezultatele sondajului și s-a referit în schimb la o notă de campanie din 8 noiembrie care a susținut că agenda lui Biden a fost acceptată pe scară largă și că Trump îi reține pe republicani din cauza extremismului său.

Majoritatea americanilor susțin partea lui Biden a unor dezbateri naționale cheie, poate cea mai critică când vine vorba despre drepturile la avort, un sondaj Reuters/Ipsos din septembrie arătând că americanii preferă democrații în fața republicanilor cu doi la unu în ceea ce privește protejarea accesului la avort.

Dar președinția lui Biden a fost totuși definită parțial de lipsa de popularitate. Mulți democrați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la vârsta sa înaintată. La 80 de ani, Biden este deja cel mai în vârstă președinte care a ocupat vreodată Casa Albă.

Tot potrivit sondajului online care a însumat 1.006 răspunsuri de la cetățeni cu drept de vot, a reieșit că cei mai mulți americani s-au săturat atât de Biden, cât și de Trump și simt nevoia unei schimbări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel