Sondaj: ce cred românii despre incinerarea lui Nicolaescu și divorțul Marin-Bănică

sergiu-nicolaescu-dc
sergiu-nicolaescu-dc

Poziția tranșantă a Bisericii Ortodoxe Române împotriva incinerării a dus la proteste, în timpul îmnormântării lui Sergiu Nicolaescu, dar și la o dezbatere publică pe această temă.

Un sondaj realizat telefonic de Institutul Avangarde, la comanda DeCe News, pe un eșention reprezentativ de 1000 de persoane, a relevat poziția românilor în vârstă de peste 18 ani asupra incinerării regizorului Sergiu Nicolăescu, dar și asupra divorțului Marin-Bănică.

Astfel, peste 60 la sută dintre repondenți consideră că protestele care au avut loc la înmormântarea regizorului nu sunt îndreptățite. Doar 27 la sută dintre români cred că aceste proteste erau justificate. Peste 60 la sută dintre repondenți consideră că BOR ar fi trebuit să-i oficieze o slujbă de înmormântare lui Sergiu Nicolaescu. Mai puțin de un sfert cred că nu ar fi trebuit oficiată slujba, așa cum a decis BOR (63 la sută față de 23 la sută).

În cazul divorțului Marin-Bănică, publicul nu și-a format o impresie clară. Doar 27 la sută acuză una dintre părți pentru eșecul mariajului, în vreme ce 63 la sută spun că nu se pot pronunța. Cei care cred că Ștefan Bănică jr. este de vină sunt de trei ori mai numeroși decât cei care o consideră responsabilă pe Andreea Marin ( 20 la sută față de 7 la sută).

Sondajul a fost realizat în perioada 17-21 ianuarie, 2013, pe un eșantion de 1000 de persoane, cu vârste de peste 18 ani, prin metoda CATI, fiind reprezentativ pentru populatia adultă neinstituţionalizată a României cu o eroare maximă tolerată de +/- 3.1 % , pentru un interval de încredere de 95 %. Validarea s-a facut pe baza datelor INS 2010. Valorile prezentate sunt cele rezultate din teren, nu s-au realizat ponderări.

Vezi aici sondajul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel