EXCLUSIV  Sondaj cu zeci de mii de voturi după tragedia cu șoferul drogat. Opreanu: „Ciolacu și Predoiu au o mare responsabilitate. Ar trebui să dea de gândit”. Sistemul antidrog, reorganizat

După tragedia de la mare unde Vlad, șoferul drogat, a secerat, cu mașina, doi tineri, a venit întrebarea firească: Ce se poate face astfel încât astfel de evenimente să nu se mai repete? Cum facem să reducem consumul de droguri?

Pentru a afla ce părere au cititorii DC News, am lansat un sondaj - „Credeți că trebuie reorganizat sistemul antidrog din România?”, iar numărul celor care ne-au răspuns a fost foarte mare, dovadă că tema este de interes maxim. Oamenii nu vor ca astfel de tragedii să se mai repete. La întrebarea din sondaj au răspuns 34.587 dintre cititorii DC News. 

Credeți că trebuie reorganizat sistemul antidrog din România?




DA 80,8% (27.737)

NU 19,2% (6.580)

3. -imagine fara descriere- (sondaj-dcnews-antidrog_75971100.jpg)

4. -imagine fara descriere- (antidrog-sondaj_67477100.jpg)

Majoritatea covârșitoare consideră că sistemul antidrog din România trebuie reorganizat - peste 80% dintre votanți au răspuns afirmativ.

L-am contactat pe Dorin Opreanu, președinte executiv al Federației Neguvernamentale Antidrog, pentru a ne spune cum vede acest sondaj și ce ar presupune, în viziunea sa, reorganizarea sistemului antidrog în România, astfel încât să nu mai murim secerați de șoferi drogați.

2. Dorin Opre... (dorin-opreanu_17060200.jpg)

Dorin Opreanu

Opreanu: Singura măsură coerentă este reorganizarea Agenției Naționale Antidrog

„Singura măsură coerentă este reorganizarea Agenției Naționale Antidrog. Federația Neguvernamentală Antidrog solicită de mulți ani reorganizarea Agenției Naționale Antidrog. Ultimii 16 ani au arătat doar creșteri ale prevalențelor, dar politicul și guvernanții au ignorat fenomenul și nu, nu putem spune că nu au fost avertizați de noi că situația va scăpa de sub control.

Agenția trebuie să funcționeze în subordinea premierului României ca operativitatea acțiunilor să fie cu celeritate. Agenția trebuie să aibă statut de Agenție, să fie generatoare de programe și proiecte, sa aibă asigurată logistica și resursele financiare adecvate pentru o reală politică de reducere a cererii și ofertei de droguri cu acțiuni concrete prin parteneriate clare cu obligații și sancțiuni pentru responsabilii cu implementarea Strategiilor Naționale, Planurilor de Acțiune și mă refer la ministere, autorități ale administrației publice centrale și locale.


Primul ministru domnul Marcel Ciolacu și ministrul afacerilor interne domnul Cătălin Predoiu au o mare responsabilitate, iar consultarea publică pe care ați făcut-o și la care au răspuns peste 30.000 de persoane ar trebui să dea de gândit multor politicieni și guvernanți. Reorganizarea Agenției nu înseamnă să fie dați angajații actuali afară și să devină un alt loc pentru neaveniți fără experiență, nu înseamnă aducerea în structură a unor foști ofițeri ce nu au performat, ci regândit tot sistemul și luată cea mai bună decizie. Federația are o mare experientă, o echipă de specialiști competentă care stă la dispoziția autorităților și poate propune, după o experiență de peste 18 ani, unele soluții viabile, concrete și imediat aplicabile”, a spus Dorin Opreanu pentru DC News. 

„Agenția trebuie să funcționeze într-o perfectă combinație - civili și actualii ofițeri, subofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne”, a concluzionat Dorin Opreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel