Un sondaj CURS arată o schimbare în raportul forţelor pe scena politică, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.
Astfel, conform sondajului, PSD rămâne în topul preferinţelor românilor, cu 36%, în creştere faţă de luna ianuarie, când sondajul îi cota pe cei de la PSD cu 35%. PNL este în creştere simţitoare faţă de ianuarie, ajungând la 20% în preferinţele electoratului. În ianuarie, PNL era la 17%.
AUR şi USR scad cu câte două procente fiecare, de la 16% la 14%, respectiv la 8% de la 10%.
UDMR este ultimul partid care ar intra în Parlament, atingând pragul de 5%, în timp ce PMP (4%), PUSL (4%), Pro România (2%), Alianţa pentru Patrie (2%) şii PER (2%) ar rămâne în afara legislativului.
3% dintre respondenţi ar vota pentru alte formaţiuni în afara celor menţionate.
Potrivit sondajul ARGUMENT, realizat în perioada 18 - 25 februarie, de către institutul de sondare al DCMedia Group, românii au cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Victor Ponta și Florin Cîțu.
Întrebați despre încrederea în personalități, iată ce au răspuns românii:
Multă și foarte multă încredere:
Marcel Ciolacu - 19,8%
Nicolae Ciucă - 19,8%
Victor Ponta - 19,3%
Florin Cîțu, 18,8%
Remus Ștefureac, directorul INSCOP, a publicat, miercuri, date cu privire la intenția de vot pentru partide dintr-un sondaj INSCOP MONITOR, realizat între 2-7 martie, după invazia Rusiei asupra Ucrainei.
„PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32% (32,7% în februarie). Social-democrații sunt urmați de PNL care revine pe locul 2 cu 19,9% (16,6% în februarie). AUR suferă un recul coborând la 18,9% (22,4% în februarie). USR stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie). PSD și USR își păstrează scorul electoral anterior invaziei rusesti din Ucraina. Creșterea ușoară a PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care castiga puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE. (...) Nu știm în acest moment dacă efectele războiului din Ucraina asupra intentiei de vot sunt temporare, datorate contextului emotional sau ele se vor adânci. În mod cert, modul în care partidele aflate la putere vor gestiona imensele provocari de securitate, dar și socio-economice, vor influența puternic opțiunile electorale”, a scris, miercuri, Remus Ștefureac pe contul de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News