CURS a publicat sondajul privind încrederea în politicieni la nivelul Bucureștiului pentru luna iunie 2022.
1. Alexandru Rafila - 30%
2. Marcel Ciolacu - 27%
3. Nicolae Ciucă - 25%
4. Gabriela Firea - 23%
5. George Simion - 20%
6. Nicușor Dan - 20%
7.Ciprian Ciucu - 18%
8. Klaus Iohanis - 16%
9. Dacian Cioloș - 15%
10. Vlad Voiculescu - 14%
11. Cătălin Drulă - 12%
12. Ludovic Orban - 11%
13. Liviu Dragnea - 10%
Sondajul CURS a vizat populația adultă rezidentă a Municipiului București, în vârstă de +18 ani. La sondaj au răspuns 1005 respondenți. Tipul eșantionului este probabilist, multistadial, stratificat.
Marja de eroare maximă este de +/- 3,1%, la un nivel de încredere de 95%. S-a folosit metoda CATI (intervievare prin telefon asistată de computer). Perioada de realizare a sondajului a fost 7 – 17 iunie 2022.
76% dintre respondenți cred că lucrurile merg într-o direcție greșită în țara noastră. În București, vorbim de 72% dintre respondenți.
Activitatea Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, este considerată proastă sau foarte proastă de 76% dintre respondenți. Când vine vorba de sectoare, cetățenii sunt mai mulțumiți, 45% dintre ei spunând că activitatea primarilor subdiviziunilor Bucureștiului este bună sau foarte bună.
Dacă duminică ar fi alegeri, PSD ar obține 33%, PNL ar primi 22%, AUR ar fi votat de 14% dintre Români, iar USR ar prinde doar 10% din voturi. PMP ar primi 5%, în timp ce PUSL s-ar cota la 4%.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a participat la Consiliul ministerial EPSCO - Secţiunea sănătate, care se desfăşoară la Luxemburg, context în care a susținut renegocierea contractelor pentru vaccinurile anti-COVID, subliniind că „furnizarea de vaccin trebuie să țină seama de capacitatea de absorbție din statele membre”. De asemenea, au fost discutate propunerile de adaptare a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în funcţie de contextul epidemiologic actual.
„În ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19, ministrul Rafila a subliniat că România susține găsirea unei soluții având în vedere contextul actual, care să evite pierderea unor mari cantități de vaccin care trebuie plătit de statele membre. În acest sens, România este co-semnatară a scrisorii inițiate de Polonia, alături de alte 9 state membre, care propune soluții ce ar putea să constituie elemente de negociere ale reprezentanților CE și cei ai producatorilor și care să acorde mai multă flexibilitate în cadrul contractelor de achiziție comune. Furnizarea de vaccin trebuie să țină seama de capacitatea de absorbție din statele membre, de diminuarea eficacității vaccinurilor față de tulpinile circulante, iar încrederea în vaccinuri, în general nu trebuie afectată de situația generată de actualele contracte pentru vaccinurile împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
Potrivit comunicatului Ministerului Sănătăţii, luni, pe agenda discuţiilor miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană s-au aflat subiecte de interes în contextul actual, precum utilizarea datelor electronice din sănătate, dar şi un schimb de opinii privind revizuirea Strategiei globale de sănătate a Uniunii Europene, transmite Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News