Sondaj CURS: Nicușor Dan, principala problemă a bucureștenilor

Nicușor Dan Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan Foto: Crișan Andreescu

Opinia bucureştenilor în ceea ce priveşte situaţia Capitalei şi intenţia de vot la viitoarele alegeri locale au fost chestionate printr-un sondaj realizat la sfârștiul lunii decembrie de CURS.

Rezultatele arată un nivel crescut al nemulțumirii față de primarul general Nicușor Dan.

Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție greșită, cred 59% dintre cei chestionați. Majoritatea respondenților (56%) sunt nemulțumiți de activitatea primarului general. La polul opus, primarii de sectoare au parte de o apreciere pozitivă, aproape trei sferturi dintre rezidenții cu drept de vot declarându-se mulțumiți de activitatea acestora.

Bucureștenii consideră că ”Principala problemă, care ar trebui rezolvată cu prioritate” este aglomerația din trafic. Peste 20% dintre respondenți au pus „Traficul, aglomerația” pe primul loc între problemele ce trebuiau rezolvate de administrație, traficul fiind considerat dificil sau foarte dificil de către 81% dintre cei chestionați. „Apa caldă, termoficarea” este principala problemă pentru 9% dintre locuitorii Bucureștiului.

Poluarea, starea drumurilor, spitalele și salubritatea urmează în topul nemulțumirilor. Doar 3% dintre locuitorii Capitalei au menţionat „Transportul în comun”, „Siguranţa cetăţeanului” şi „Spaţiile verzi” ca fiind principalele probleme ale Bucureștiului, care ar trebui rezolvate cu prioritate. Taxele şi impozitele locale majorate, precum şi scumpirea locurilor de parcare, nu au interesat decât pe 1% dintre respondenți.

Fotografia momentului realizată de CURS arată că agenda primarului general nu are legătură cu agenda cetățenilor. Parcurile și spațiile verzi sunt teme principale de campanie pentru Nicușor Dan și USR, dar nu sunt considerate o problemă prioritară decât de 3% dintre bucureșteni.

În cazul traficului-care este principala cauză a nemulțumirilor, sursa problemei ar fi chiar Nicușor Dan care a blocat urbanistic orașul. Ca urmare, investițiile în proiecte noi rezidențiale s-au îndreptat către periferie, sau în Ilfov, unde lipsește încă infrastructura esențială (școli, grădinițe, spitale), așa încât rezidenții vin tot în centru pentru aceste servicii, punând presiune pe trafic. Astfel s-ar explica și paradoxul că, în cel mai dezvoltat oraș al țării, se mai exprimă nemulțumiri legate de infrastructura medicală sau școlară.

Diferența între agenda cetățenilor și cea a primarului general se reflectă și în intenția de vot. Potrivit acestui sondaj, USR, partidul fondat de Nicușor Dan și care îl susține în alegeri, a scăzut de la 25 la 15 procente, în cei trei ani și jumătate de mandat al actualului primar general. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, 31% dintre bucureşteni ar vota PSD, 16% PNL, 15% USR, 15% AUR, 5% SOS România, PMP şi PPUSL. Susținerea politică pentru Nicușor Dan s-ar situa, astfel, la circa 20-22 de procente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel