DC News a lansat un sondaj privitor la procentul de români care a vizitat cascada Bigăr înainte de prăbușire.
DCNews a lansat un sondaj cu următoarea întrebare: Ați văzut cascada Bigăr în realitate?
Dintre cei 4968 de cititori DC News care au votat la sondaj, 1031 (20,8%) au spus că au văzut cascada înainte de prăbușire, iar 3937 (79,2%) nu au văzut-o.
Cascada Bigăr, desemnată cea mai frumoasă din lume, s-a prăbușit, luni, din cauze naturale.
“Avem, din păcate, și o veste neplăcută Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, anunță Regia Națională a Pădurilor – Romsilva (imaginile pot fi văzute AICI).
Să găsim, împreună, o soluție pentru un proiect național de restaurare și reconstrucție pentru cascada Bigăr, un simbol național care a făcut o așa mare cinste României și care este atât de iubit de turiștii români, dar și străini, este apelul lui Marcel Vela, scrie Mediafax.
„Caraș-Severinul plânge...Cascada Bigăr din Munții Banatului, declarată în anul 2013 de site-ul american The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, a căzut în această seară în râul Miniș”, scrie pe Facebook Marcel Vela.
El amintește că stânca de travertin, plină de mușchi și plante unice, „peste care se prelungea plângând cu nestemate de cristal Izbucul Bigăr, s-a prăbușit sub povara propriei frumuseți”.
„Pentru că Natura ne arată zilnic exemplul de a trăi frumos și ne zâmbește mereu prin fiecare floare, fac un apel către toți factorii responsabili din Ministerul Mediului, Apelor ș Pădurilor, o chemare către toți iubitorii de Natură, dar și un apel către toți Compatrioții: Haideți să găsim, împreună, o soluție pentru un proiect național de restaurare și reconstrucție pentru acest monument natural, un simbol național care a făcut o așa mare cinste României și care este atât de iubit de turiștii români, dar și străini”, încheie Vela.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News