Sondaj. Doar jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 6 luni. Situație dramatică în ceea ce privește mersul la teatru, spectacole sau expoziții

foto pixabay.com
foto pixabay.com

Un studiu recent efectuat de INSCOP Research dezvăluie că doar jumătate din populația din România, respectiv 51,4%, afirmă că au citit o carte în ultimele 6 luni. Datele acestui sondaj pun în evidență un tablou îngrijorător al consumului de cultură din țara noastră.

Dintre cei chestionați, peste jumătate declară că nu au vizitat un monument istoric, în timp ce peste două treimi nu au avut ocazia să meargă la muzeu sau la o expoziție. Chiar mai mult de trei sferturi dintre respondenți au indicat că nu au participat la spectacole de teatru, operă sau concerte de muzică clasică în aceeași perioadă.

Conform analizei sondajului, 51,4% dintre români afirmă că au citit cărți, iar 48,5% recunosc că nu au avut această activitate culturală în ultimele 6 luni. În ceea ce privește vizitele la monumente istorice sau culturale, doar 43% dintre persoanele intervievate au făcut acest lucru, în timp ce majoritatea, respectiv 56,9%, nu au explorat astfel de locații.

Referitor la vizitele la muzee, galerii de artă sau expoziții, procentul celor care au participat este de 32,6%, în timp ce 67,2% spun că nu au avut această experiență culturală în ultimele 6 luni.

Când vine vorba de participarea la spectacole de teatru, operă sau concerte de muzică clasică, doar 21,4% dintre respondenți au făcut acest lucru, restul de 78,5% declarând că nu au participat la astfel de evenimente în aceeași perioadă.

Potrivit analizei socio-demografice, se observă că un nivel mai ridicat de consum cultural se regăsește în rândul anumitor categorii de populație: persoane cu vârsta sub 45 de ani, cu educație superioară, din mediul urban sau din București, cu venituri mai mari și angajați în sectorul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel