Sondaj:Fake-news, respinse de tineri într-un domeniu cheie

fake news
fake news

Un sondaj recent a demonstrat că tinerii nu cad în capcanele întinse de activiștii politici sau religioși, reușind să evite impactul unei campanii de tip fake news care a dominat dezbaterea publică într-un domeniu cheie în ultimii 20 de ani.

Odată cu apariția unor mari descoperiri științifice legate de ADN, chiar partea instruită a populației, dar care nu avea studii de specialitate, a fost terorizată de fake news despre pericolul din farfurie. Alimentele modificate genetic, o soluție pentru creșterea eficienței în agricultură, protecția mediului și o hrană și ieftină, au fost demonizate de grupări politice sau religioase. Savanții și experții instituțiilor de control au fost atacați sistematic.

Pe măsură ce accesul la informație al tinerilor a crescut, ei au abandonat modelul generațiilor speriate de progresul tehnologic. Generația tânără este în mare măsură relaxată în ceea ce privește consumul de alimente modificate genetic, au arătat noi cercetări. Fermierii au cerut și ei o revoluție tehnologică post-Brexit, se arată într-un articol publicat recent în cotidianul britanic The Telegraph.
Două treimi dintre persoanele cu vârsta sub 30 de ani consideră că tehnologia este un lucru bun pentru agricultură și pentru susținerea tehnicilor agricole futuriste, potrivit unui sondaj. Doar 20% dintre intervievați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la beneficiile editării genetice sau la modificarea genetică a culturilor.
Sondajul efectuat la cererea Consiliul Agriculturii Biotehnologice (ABC) pe un eșantion de peste 1.600 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, a constatat că circa două treimi dintre tineri susțin utilizarea de drone pentru a număra oile și pentru evaluarea, monitorizarea și stropirea culturilor.

OMG-urile, blocate din interes politic
Un procent similar susține utilizarea inovațiilor, cum ar fi vehiculele aeriene fără pilot, pentru a îmbunătăți securitatea și randamentul culturilor, în timp ce doar unul din cinci intervievați obiectează la utilizarea tractoarelor fără șofer în ferme.
Propunerile prezentate de Michael Gove, secretarul pentru mediu al Regatului Unit, care sunt în prezent în consultare publică, recunosc faptul că dezvoltarea tehnologiei alimentare și agricole ar putea reduce impactul dăunătorilor și bolilor și ar îmbunătăți competitivitatea.
ABC a cerut guvernului să utilizeze Brexit și resetarea politicii agricole pentru a profita de tehnologiile de ultimă oră care au fost blocate anterior la nivelul UE.
Consiliul consideră că utilizarea editării genetice în Marea Britanie, post Brexit, ar putea ajuta agricultura britanică să înflorească.

Plantele modificate genetic protejează mediul
Mark Buckingham, președintele Consiliului pentru Biotehnologie Agricolă, a declarat: "Suntem încântați să vedem că tinerii îmbrățișează tehnologia ca parte a viitorului agriculturii. Folosirea tehnologiei de ultimă oră și a tehnologiilor de ameliorare vor permite Regatului Unit să facă față provocărilor grave legate de prezervarea competitivității agricultorilor noștri și vor contribui la menținerea unei aprovizionări sigure și accesibile cu alimente și la protejarea mediului nostru natural. Cu Brexit la orizont, tehnici cum ar fi editarea genelor individuale în culturi, pentru a le face mai rezistente la boli, vor fi esențiale pentru a ajuta fermierii și oamenii de știință britanici să fie la vârful mondial în domeniul științelor agro-sociale", a mai spus oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel