Sondaj în Franța, cu o săptămână înainte de alegerile anticipate

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Adunarea Națională (RN), partidul lui Marine le Pen ar obține 35.5% din voturile din Franța, arată un sondaj Ipsos citat de Reuters. 

Sondajul Ipsos - realizat pentru ziarul Le Parisien și Radio France în perioada 19-20 iunie -situează alianța de stânga Noul Front Popular (NPF) pe locul doi, cu 29,5% din voturi.

Alianța centristă a președintelui Emmanuel Macron se află pe locul trei, cu 19,5% din voturi.

Rata de participare la vot este între 60 și 64%, ceea ce ar fi mult mai mare decât cei 47,5% de la la ultimele alegeri generale din iunie 2022.

Extrema dreaptă nu va avea majoritate

Adunarea Națională (RN) are un avantaj important în sondaje înaintea alegerilor care vor avea loc în două tururi, pe 30 iunie și 7 iulie, dar este puțin probabil să câștige puterea cu majoritatea absolută. Reamintim că președintele Franței, Emmanuel Macron a convocat alegeri anticipate după înfrângerea zdrobitoare a alianței sale la alegerile pentru Parlamentul European de la începutul acestei luni.

Într-un sondaj separat realizat tot de Ipsos, publicat de Financial Times, partidul Adunarea Națională (RN) este văzut ca cel mai demn de încredere atunci când vine vorba de gestionarea economiei și a finanțelor publice.

Potrivit sondajului, 25% dintre respondenți au cea mai mare încredere în RN-ul lui Marine Le Pen pentru a lua deciziile corecte în chestiuni economice, față de 22% pentru Noul Front Popular și 20% pentru alianța lui Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel