Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus ce arată la acest moment sondajele privind intenția la vot a românilor.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus ce arată la acest moment sondajele privind intenția la vot a românilor. Potrivit lui, PSD ar avea cât au PNL și USR la un loc.
"Am prezentat colegilor un sondaj de opinie. Dacă nu îl are, i-l trimit (lui Florin Cîțu n.r.) Avem cât cele două partide, PNL și USR, la un loc", a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.
Se pare că ar fi vorba de un procent de 35% pentru PSD cu peste 5% mai mult decât la ultimele alegeri.
Reamintim că la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, PSD a obținut la Camera Deputaților 28,9%, iar la Senat 29,32%. PNL a primit 25,19% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat a primit 25,58%. La Camera Deputaților, USR-PLUS a înregistrat 15,37% din voturi și 15,86% la Senat. AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaților și 9.17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.
PMP și Pro România nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaților și 4,93% la Senat, iar Pro România - 4,09% la Camera Deputaților, iar la Senat 4,13.
Prăbușirea din sondaje a creat dispute atât în PNL, cât și în USR PLUS. Partidele aflate la guvernare au scăzut dramatic, iar totul ar fi din cauza conflictelor interne existente până acum. Totodată, ar fi scăzut și încrederea populației în autorități, a explicat la un moment dat sociologul Alfred Bulai. Românii sunt de asemenea nemulțumiți de scumpirile din ultima vreme, de faptul că pensiile și alocațiile nu au fost majorate, dar facturile la curent și gaze au explodat.
Ludovic Orban a fost întrebat ce a dus la scăderea PNL în sondajele de opinie în ultima perioadă, lupta internă din partid sau faptul că actuala coaliţie de guvernare nu a 'livrat' atât cât a promis în campania electorală. Președintele PNL a răspuns: "În primele opt luni de guvernare, orice coaliţie care se formează atunci când există guvern de coaliţie, evident că nu începe cu toate motoarele pornite, este necesară o armonizare, o cunoaştere reciprocă, o permanentă negociere, din cauza asta apar situaţii în care nu există o înţelegere deplină şi nu sunt puse în practică toate obiectivele programului de guvernare care a fost gândi iniţial".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci