Sondaj NYT. Trump îl depășește cu 6% pe Biden, după dezbatere

foto: Freepik
foto: Freepik

Donald Trump și-a mărit considerabil avansul față de Joe Biden în cursa pentru președinția Statelor Unite, conform unui sondaj publicat miercuri de cotidianul american The New York Times (NYT) după dezbaterea de la Atlanta, relatează AFP.

Potrivit acestui nou sondaj, fostul președinte republican îl devansează pe succesorul său democrat cu șase puncte procentuale la nivel național. Trump este creditat cu 49% dintre intențiile de vot, în timp ce Biden are 43%.

Sondajul relevă că 74% dintre cei chestionați își exprimă îngrijorarea față de vârsta lui Joe Biden. În acest context, Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a comentat informațiile potrivit cărora Joe Biden ar intenționa să se retragă din cursa prezidențială.

„Președintele are privirea limpede și rămâne în cursă”, le-a spus reporterilor Karine Jean-Pierre, conform BBC. Ea a adăugat că președintele Joe Biden rămâne ferm pe poziții și va continua campania pentru un al doilea mandat. „Pe asta se concentrează președintele, care continuă să livreze pentru poporul american”, a subliniat ea.

Cu toate acestea, Karine Jean-Pierre a recunoscut că „ultimele zile au fost provocatoare”. În cursul zilei de miercuri, președintele Joe Biden s-a întâlnit cu vicepreședintele Kamala Harris. Întrebată despre această întâlnire, secretarul de presă al Casei Albe a spus că președintele „nu abandonează”. „În mod regulat, iau prânzul”, a spus ea despre întâlnirea dintre Joe Biden și Kamala Harris.

Un alt mesaj al secretarului de presă Karine Jean-Pierre a fost: „Acesta este un președinte care este puternic și hotărât”. „Este la fel de ager ca întotdeauna, așa cum îl știm”, a adăugat ea despre președintele Biden.

Joe Biden a declarat ferm: „Sunt în această cursă până la capăt și vom câștiga, pentru că atunci când democrații se vor uni, vom câștiga întotdeauna. Așa cum l-am învins pe Donald Trump în 2020, îl vom învinge din nou în 2024”.

La rândul său, vicepreședintele Kamala Harris a subliniat: „Nu ne vom da înapoi. Vom urma exemplul președintelui nostru. Vom lupta și vom câștiga”.

Mandatul lui Joe Biden, început în ianuarie 2021, a fost marcat de eforturi intense pentru combaterea pandemiei de COVID-19 prin campanii de vaccinare și măsuri de stimulare economică. Biden a promovat agenda "Build Back Better," vizând reforme majore în infrastructură, schimbări climatice și justiție socială. Pe plan internațional, a lucrat pentru reconsolidarea alianțelor tradiționale și abordarea provocărilor globale, precum criza din Ucraina. Cu toate acestea, s-a confruntat și cu dificultăți semnificative, inclusiv inflația crescută și diviziuni politice interne.

Într-un context electoral intens și cu provocări majore pe ambele fronturi, cursa pentru Casa Albă din 2024 se anunță a fi una dintre cele mai disputate din istoria recentă a Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel