Sondaj: Peste 60% dintre români cred că sunt sănătoşi tun

romani sanatosi
romani sanatosi

Românii sunt un popor sănătos. Cel puţin aşa se consideră. O arată rezultatele unui sondaj IMAS, efectuat la începutul lunii care susţine că peste jumătate dintre români se cred sănătoşi tun!

Potrivit sondajului, peste 60 % dintre români spun că au o sănătate bună, foarte bună sau chiar excelentă. Aproximativ 80 de procente dintre cei întrebaţi spun că nu suferă de nici o boală. Românii au şi îngrijorări, când vine vorba despre sănătatea proprie, informează Antena 3.

Peste 39% dintre respondenţi se tem de bolile cardiovasculare şi atacul de cord, în timp ce aproximativ 4% sunt îngrijoraţi de bolile oncologice.

Conform Institutului Naţional de Statistică, bolile cardiovasculare omoară cei mai mulţi români, peste 60 %, iar cancerul este pe locul doi, cu 18 % dintre decese.

Speranţa de viaţă sănătoasă la români este de aproximativ 60 % la bărbaţi, faţă de 61% la femei, la fel ca media europeană. Bărbaţii sunt mai optimişti decât femeile, ei îşi apreciază starea de sănătate ca fiind excelentă şi foarte bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel