Sondaj: PSD-iștii ar ocupa cele mai multe fotolii de primar

alegeri
alegeri

Candidaţii PSD şi PDL se află pe primele două locuri în competiţia pentru funcţiile de primar la viitoarele alegeri locale, relevă un sondaj CURS.

Presupunând că duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 32 % dintre cei intervievaţi ar vota cu candidatul PSD, 24 % cu cel al PDL, 20 % cu candidatul PNL, în timp ce 5 % ar vota cu candidatul UDMR. Potrivit sondajului, 3 % dintre chestionaţi ar vota cu candidatul Partidului Poporului, 2 % cu cel al PC, câte 1 % cu candidaţii UNPR, PRM şi PNŢCD, în timp ce candidaţii altor partide ar fi votaţi de 2 % dintre cei intervievaţi. Un candidat independent ar fi votat de 9 % dintre cei chestionaţi, informează Agerpres.

Din totalul eşantionului chestionat, 70 % a exprimat o opţiune de vot, iar 30 % dintre cei intervievaţi nu sunt hotărâţi, nu răspund sau nu votează. Procentul celor care au exprimat o opţiune de vot nu poate fi considerat drept prezenţă la vot. Ponderea celor care nu ar vota este sub-estimată, întrucât sondajul CURS nu i-a luat în calcul pe alegătorii care sunt în prezent plecaţi din ţară (circa 12 % - 15 %).

În perioada 10-28 martie 2011, CURS a realizat un sondaj de opinie de tip omnibus, pe un eşantion de 1.104 respondenţi adulţi, reprezentativ la nivel naţional. Interviurile au fost de tipul - faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor; marja teoretică de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%. Principalele teme ale sondajului au vizat evaluări privind actuala criză economică, percepţii cu privire la ieşirea din recesiune şi opţiuni politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel