Sondaj: PSD şi PNL deţin peste jumătate din încrederea românilor. Partidul lui Dan Diaconescu - 9%, UDMR nu mai intră în Parlament

Un sondaj realizat de IMAS în ianuarie, comandat de Adevărul, arată că, în acel moment, Partidului Poporului al lui Dan Diaconescu ar intra în Parlament cu 9% din voturi.  Locul cinci este ocupat de PRM, care are şanse să se vadă instalat confortabil în Parlament datorită celor 6,3 procente cu care este cotat. UDMR în schimb pare ameninţată de rămânerea în afara Legislativului, deoarece cotaţia de 4,6 % o situează sub pragul electoral de 5%.

Biserica și Armata au început să piardă teren din cauza scandalurilor din ultima vreme

Biserica și Armata sunt în continuare cele mai de încredere instituții, deși au început și ele să piardă teren în ultimii doi ani. Biserica a pierdut peste 7% din încrederea populației, scazând din ianuarie 2009 de la 89,3% la 81,9% în ianuarie 2011. Nici Armata nu stă mai bine, cota sa de încredere scazând cu aproape 8%, conform sondajului IMAS. Guvernul și Parlamentul au coborât de la o încredere de 18% la 17% in perioada mai - iulie 2009.

Un eveniment care a zguduit încrederea populației a fost scăderea salariilor anunțată de președintele Traian Băsescu în mai 2010: Presedinția a ajuns la 14,3%, iar Guvernul și Parlamentul la 8,2%, respectiv 7,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel