Soprana Anna Netrebko din Rusia nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York

 Anna Netrebko Foto: Facebook
Anna Netrebko Foto: Facebook

Soprană rusă Anna Netrebko nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York în acest sezon și nici în următorul, după ce a refuzat să se distanțeze public de președintele rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al instituției citat de CNN.

"Este o mare pierdere artistică pentru Met și pentru operă", a declarat directorul general al companiei, Peter Gelb, într-o declarație pentru CNN. "Anna este una dintre cele mai mari cântărețe din istoria Met, dar cu Putin ucigând victime nevinovate în Ucraina nu a existat nicio alternativă".

Netrebko urma să joace în "Turandot" de Puccini în această primăvară, precum și în "Don Carlo" de Verdi în sezonul următor.

Soprana ucraineană Liudmyla Monastyrska o va înlocui în "Turandot", iar înlocuitoarea din "Don Carlo" va fi anunțată la o dată ulterioară, potrivit Met.

Netrebko a emis declarații critice la adresa războiului, dar nu a comentat public despre Putin.

În 2014, Netrebko a făcut o donație importantă pentru un teatru de operă din Donețk, un oraș din Ucraina controlat de separatiștii pro-ruși, potrivit unui raport al New York Times. După ce a făcut donația, ea a fost fotografiată ținând în mână un steag folosit de grupurile separatiste, informează Mediafax.

Vezi și: Război Rusia - Ucraina - ziua 9. Macron spune că Putin a refuzat „să oprească atacurile acum“. SUA și Rusia, linie telefonică specială / LIVE TEXT / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel