Sorana Cîrstea, cea mai bună româncă a momentului, va juca astăzi la US Open

FOTO: Facebook @Sorana Cirstea
FOTO: Facebook @Sorana Cirstea

Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată jucătoare din România, va juca, astăzi, la US Open. România mai are încă patru jucătoare pe tabloul principal. 

Sorana Cîrstea este cea mai bine poziționată jucătoare din România în clasamentul WTA, dat publicității luni, chiar în ziua de debut al turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Sorana Cîrstea se află pe locul 30 WTA, cu 1.400  de puncte, Irina Begu a coborât trei poziţii faţă de săptămâna trecută şi este pe 43, Ana Bogdan a coborât şi ea o treaptă, fiind acum pe 60, în timp ce Jaqueline Cristian a urcat un loc şi e pe 99.

Anca Todoni (18 ani) a intrat în premieră în top 300, pe locul 291, în urma unui salt de 65 de locuri.

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru un test antidoping pozitiv la US Open 2022, a urcat, paradoxal, două locuri şi este acum pe 1.138, cu 10 puncte, dar va ieşi din ierarhia mondială când va fi publicat următorul clasament, peste două săptămâni, după US Open, scrie Agerpres.

Poloneza Iga Swiatek este lider cu un avans mai mare de o mie de puncte faţă de următoarea clasată (9.955 puncte), belarusa Arina Sabalenka (8.746 p), iar pe locul al treilea se găseşte americanca Jessica Pegula (5.945 puncte).

Spaniola Sara Sorribes Tormo, care a cucerit sâmbătă titlul la Cleveland (WTA 250), a reuşit un salt de 40 de locuri şi se află acum pe 55.

România, cinci jucătoare pe tabloul principal

România are cinci reprezentante pe tabloul principal la US Open, prima care va intra în joc, în această seară este Sorana Cîrstea care se va confrunta cu Kayla Day (SUA, locul 91 WTA).

Celelalte patru jucătoare românce vor juca în cea de-a doua zi a primului tur, astfel: Irina Begu cu Tamara Korpatsch (Germania, locul 77 WTA), Ana Bogdan cu Sofia Kenin (SUA, 93 WTA), Patricia Țig cu Rebecca Marino (Canada, locul 101 WTA), iar Gabriela Ruse, venită din calificări, cu Karolina Pliskova (Cehia, locul 25 WTA).

Citește și: Simona Halep despre așteptarea verdictului în dosarul de dopaj: ”A fost un calvar. Nu mi-am pierdut plăcerea de a juca tenis”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel