Sorana Cîrstea, eliminarea surpriză de la Transylvania Open WTA 250. Ana Bogdan și Gabriela Ruse s-au calificat în ”optimile” de finală

FOTO: Facebook @ Transylvania Open
FOTO: Facebook @ Transylvania Open

Sorana Cîrstea a fost eliminată din turneul Transylvania Open WTA 250 de o jucătoare din afara Top 100. Gabriela Ruse a câștigat în fața favoritei 2.

Sorana Cîrstea, principala favorită, a fost învinsă surprinzător de germanca Eva Lys, cu 6-3, 6-3, marţi seara, în prima rundă a turneului Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 259.303 dolari şi care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca.

Cîrstea (33 ani, 26 WTA) a cedat după numai 72 de minute în fața Evei Lys (21 ani), născută la Kiev, ocupând locul 133 în lume.

Cea mai bună jucătoare din România, la acest moment, Cîrstea a avut un procentaj redus la punctele cu serviciul şi comis numeroase greşeli, spre deosebire de adversara sa, care a fost mult mai exactă. Cîrstea are o singură victorie în ultimele sale patru meciuri, după sfertul de finală jucat la US Open.

Victoria Evei Lys este a doua mare surpriză produsă la Transylvania Open, după ce Gabriela Ruse a învins-o pe americanca Alycia Parks, a doua favorită.

Ruse (25 ani, 188 WTA), beneficiara unui wild card, a trecut de partenera sa din proba de dublu după două ore şi 17 minute. Românca a controlat primul set, pe care l-a câştigat cu 6-2, dar a fost dominată în actul secund, pe care Parks (22 ani, 54 WTA) l-a câştigat cu un sec 6-1.

Americanca a avut 3-0 şi 4-2 în decisiv, dar Ruse a revenit spectaculos şi s-a impus cu 6-4, după patru ghemuri consecutive. Ruse a încheiat cu 4 duble greşeli, în timp ce Parks a avut 6, dar şi 6 aşi.

Din cele şapte românce aflate pe tabloul principal, patru s-au calificat în optimile de finală, iar Jaqueline Cristian va juca în primul tur miercuri, conform Agerpres.

Miercuri, în cadrul ”optimilor”, Miriam Bulgaru (locul 208 WTA) se va confrunta cu iberica Rebeka Masarova (locul 67 WTA), în timp ce Patricia Țig (locul 462 WTA, cu clasament protejat) o va întâlni pe Ekaterina Makarova (Rusia, locul 213).

Citește și: Adrian Ilie a spus cine este cel mai bun jucător al naționalei. „Este foarte disciplinat tactic”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel