Unele persoane nu ar trebui să consume șorici.
În 100 de grame de şorici de porc se regăsesc:
Puteţi apela la un truc pentru a nu vă pune în pericol greutatea: răzuiţi cât se poate de mult grăsimea, în acest mod, numărul caloriilor va scădea considerabil.
Șoriciul de porc poate avea şi anumite efecte benefice asupra organismului, dacă este consumat cu moderaţie. Conține grăsimi benefice pentru sănătatea inimii. Este bogat în colagen, o proteină care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.
Sodiul conţinut de şoriciul de porc este esenţial pentru reglarea absorbţiei glucozei, pentru funcţia cerebrală, dar şi pentru prevenirea retenţiei de apă din organism.
Persoanele care au tensiunea arterială crescută trebuie să evite sau să consume cantităţi reduse de şorici de porc. Șoriciul de porc se digeră greu mai ales în cazul celor care suferă de probleme hepatice, biliare sau pancreatice.
VEZI ȘI: REȚETĂ Sarmale DIETETICE de Crăciun. Celebru NUTRIȚIONIST, PONTUL ZILEI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu