Medicii recomndă să nu exagerăm cu consumul șoriciului, iată de ce!
Potrivit doctorulzilei.ri șoriciul nu este diferit față de pielea de pui, însă nu este recomandat să exagerăm cu mâncatul, deoarece are multe calorii și se digeră greu.
”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioară, cum e colagenul. E greu digerabil și nu e indicat în cantități mari, mai ales de cei care suferă de afecțiuni hepatice, biliare sau pancreatice” spune dr. Ionuț Ștefan, consultant în nutriție.
”Șoriciul e la fel ca pielea de la pui, pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii, pentru că e făcut din țesut conjunctiv”, adaugă și nutriționistul Corina Zugravu.
Înainte de a îl consuma curăța-l bine de grăsime.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu