Chef Sorin Bontea, secretul ascuns al celor mai bune sarmale

Sursa Foto YouTube Chef Sorin Bontea
Sursa Foto YouTube Chef Sorin Bontea

Sarmalele sunt printre cele mai apreciate mâncăruri în România și puțini sunt cei care ar refuza o porție de sarmale aburinde.

Deși este un fel de mâncare considerat tradițional românesc, el de fapt își are rădăcinile în Imperiul Otoman. Cuvântul ”sarma” provine din limba turcă - ”sarmak” și se traduce prin ”a înfășura, înveli”.

În România sarmalele nu lipsesc niciodată de pe mesele festive ale românilor și cum sărbătorile de iarnă sunt aproape, iată rețeta de sarmale dezvăluită de unul dintre cei mai pricepuți și iubiți bucătari de la noi din țară, Sorin Bontea, publicată de Fanatik.

Sorin Bontea, unul dintre cei mai iubiți bucătari autohtoni, și-a dezvăluit secretele și a făcut publică rețeta sa de sarmale.

Prin urmare, este nevoie de: 2-3 kg varză murată, 600 g carne tocată de vită și porc (amestec), 1/2 ceașcă de orez, 200 g ceapă, costiță afumată, 2-3 linguri bulion, frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper și ulei pentru prăjit.

În continuare, modul de preparare trebuie urmat în tocmai, pentru a obține cele mai gustoase sarmale. Varza se curăța de cotor și de frunzele exterioare, astfel încât să rămână cele mai bune foi pentru a fi umplute cu carne, iar dacă varza este prea sărată, se ține în prealabil, câteva ore, în apă călduță.

Ceapa curățată și tăiată mărunt se pune la călit într-o cratiță cu ulei încins, la foc mic, și se ține până devine sticloasă. După aceea se adaugă orezul spălat și se mai lasă încă două minute, timp în care se amestecă în continuu.

Secretul care face carnea de sarmale mai fragedă 

Într-un castron suficient de mare se pune carnea, apoi se adaugă amestecul de ceapă și orez, dar și cimbru și mărar tocat. Un secret este că poate fi adăugat și o cană de apă rece, astfel încât carnea să fie mai fragedă. De altfel, atenție la cantitatea de sare, în cazul în care varza este deja sărată, pentru a nu strica gustul sarmalelor.

Frunzele de varză mai mici care au rămas se toacă și se pun pe fundul oalei, peste care se așază apoi sarmalele și costița afumată. Se toarnă apoi bulionul amestecat cu puțină apă, frunze de dafin și boabe de piper.

Se lasă la fiert, la foc mic, două ore, completând apa ori de câte ori este nevoie și învârtind oala pentru a preveni ca sarmalele să se lipească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel