Remus Pricopie a lansat o serie de acuzații la adresa lui Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a spus că nu are nimic de ascuns în cei 30 de ani de activitate.
„În cei 30 de ani de activitate, nu am nimic de ascuns, spre deosebire de alții. Eu sunt foarte mândru de toate lucrările mele și nu am de ce să le ascund”, a spus Sorin Cîmpeanu, luni, în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV. Acesta a răspuns acuzațiilor nefondate care i s-au adus, explicând că teza sa de doctorat este publică și poate fi consultată de „oricine”. Mai multe AICI!
Ulterior, a vorbit și despre atacurile din ultima perioadă. „Am văzut chiar de la colegi unele atacuri”, a zis ministrul Educației. În acest context, în cadrul interviului, a fost amintit Remus Pricopie. „Este un personaj asupra căruia nu aș dori să mă opresc, pentru că oricum a rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe. Are un record național absolut, am verificat. Nicio teză de doctorat susținută în România nu a fost atât de pe repede-înainte precum cea a domnului Remus Pricopie. Nouă luni, dacă nu mă înșel. S-a înscris, a dat admitere, iar în mai avea deja și diploma de doctor, deci, e wow! O să verific, la nivel internațional, dacă mai e cineva așa”, a spus Sorin Cîmpeanu.
„La acest coleg, care spune că sunt secrete în ceea ce mă privește, nu am găsit lista de lucrări științifice”, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu a făcut, în cadrul interviului, și un anunţ extrem de important legat de funcţiile de conducere din şcoli.
„Astăzi vom publica în Monitorul Oficial metodologia pentru concurs directori. Vom avea concursuri profesioniste care să privilegieze exclusiv competenţa şi niciun fel de alt criteriu, organizate începând cu 14 septembrie. Astăzi, cu o lună înainte, vom publica în Monitorul Oficial metodologia pentru acest concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi.
Pe 15 octombrie va fi proba scrisă. Vor putea trece de proba scrisă doar cei care vor lua cel puţin nota 7 la subiecte care vor fi relevante şi a căror siguranţă va fi foarte atent monitorizată. După 15 octombrie trecem la proba de interviu.
Pentru prima oară, în comisia de cinci persoane, alături de reprezentantul Inspectoratului şi de reprezentantul autorităţii locale vom avea doi reprezentanţi aleşi de către colectivul şcolii care se doreşte a fi condusă, din rândul profesorilor titulari, aleşi prin vot secret. Iar al cincilea va fi cel care va asigura profesionalizarea concursului, pentru că va proveni din firme care au puternice departamente de resurse umane. Am discutat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Româno-Germană, Româno-Franceză, cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Americană. Am discutat cu toţi aceşti operatori, avem disponibilitate de a ne oferi resursa umană pe perioada probei de interviu, în aşa fel încât evaluarea candidaţilor pentru postul de director să fie făcută profesionist. Acolo, pentru că e vorba de peste 10.000 de posturi, unde nu vom putea avea resursa umană din mediul privat, vom apela la mediul universitar, cei cu expertiză în management. Fie persoane care au avut sau au funcţii de conducere în universităţi, fie profesori de management”, a explicat Sorin Cîmpeanu. Mai multe, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu