Sorin Grindeanu ar fi venit cu elicopterul pe Valea Oltului, unde a apărat decizia de închidere a drumului: "Acestea sunt motivele"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a venit cu explicații, după ce subordonații săi au anunțat că Valea Oltului, cel mai tranzitat drum de mare greutate peste munți, se închide chiar de săptămâna viitoare.

Circulaţia pe DN7 Valea Oltului se închide pe timpul zilei, în perioada 8 iulie - 9 august. Potrivit Digi 24, ministrul Transporturilor ar fi venit cu elicopterul la conferința susținută pe acest subiect.

"Acestea sunt motivele pentru care cele mai bune luni sunt acestea de vară"

"S-a discutat cu CFR Călători şi vor fi suplimentate garniturile. Aș vrea să fac o precizare care cred că este corectă, în contextul dat. De ce acum, în luna iulie? De ce nu în septembrie, în octombrie, când poate disconfortul ar fi mai mic? Păi, hai să vă spun de ce... Pentru că, în primul rând, vorbim de lucrul efectiv de 14 ore pe zi - nu se pot face defrişări pe timp de noapte în păduri, pe versanţi, fiindcă am pune în pericol şi viaţa celor care fac aceste defrişări.

După aceea, totuşi vorbim de o zonă de munte. În momentul în care intrăm în toamnă - în septembrie, octombrie - începe sezonul ploios. În momentul în care faci lucrări pe versanţi, la 60-70 de metri deasupra carosabilului, rişti să existe acele alunecări care oricum există şi acum fără a avea aceste lucrări.  Acestea sunt motivele pentru care cele mai bune luni sunt acestea de vară, în care se poate lucra şi pe care le poţi folosi la maxim.

Vezi și: Rutele ocolitoare disponibile după ce Valea Oltului se va închide

"Vrem sau nu vrem să facem autostradă?"

Am mai văzut anumite opinii cum că ar fi trebuit să închidem 2 zile sau 3 zile şi două să fie deschis traficul. Asta ar însemna că nu ar dura o lună, ci trei luni. După aceea, au mai venit nişte domni (n.r. Asociația Pro Infrastructura) care nu au construit în viaţa lor nici măcar un kilometru de autostradă şi au spus că ar trebui să facem un pod, să folosim un drum forestier. Scuzați-mă! Dar, ca să construim un pod în acest moment, peste Olt, ca să folosim un drum forestier eu zic că ne ia ceva ani. Vrem sau nu vrem să facem autostradă (n.r. Autostrada Sibiu - Pitești) ?", a declarat Sorin Grindenu.

Vezi și: Circulația pe Valea Oltului, închisă timp de o lună. Val de reacții: Surprize pentru mediul de afaceri din România!

 Turiștii nu au acces la plajă, în plin sezon estival. ANAT: Ministrul Mediului vrea cu orice preț să distrugă litoralul românesc? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel