Un reporter Antena 3 CNN l-a intervievat pe directorul Apelor Române, Sorin Lucaci. Întrebat ce părere are despre angajările pe pile anchetate de către DNA la instituția pe care o conduce, Directorul Apelor Române a spus că nu crede că e relevant.
Reporter: În Galați și Vaslui, (n.r., există) două persoane care nu aveau suficientă experiență ca să conducă instituțiile din județele respective. Ce părere aveți că se întâmplă astfel de cazuri?
Directorul general al „Apelor Române”, Sorin Lucaci: Nu aș dori să fac o legătură între aceste angajări și ceea ce s-a întâmplat în județele Galați și Vaslui. Nu cred că este relevant raportat la amploarea, la numărul de angajați pe care îl are instituția.
Reporter: Au apărut din nou date cum că la Apele Române există trei șoferi la un singur angajat. Puteți să lămuriți această chestiune? De ce are nevoie instituția de atâția șoferi în contextul în care știm - duce lipsă de specialiști în teren?
Directorul general al „Apelor Române”, Sorin Lucaci: Raportul a fost calculat pe baza raportului dintre numărul de șoferi și numărul de inspectori pe care îi avem pe teren. Ori nu este adevărat - rolul unui șofer nu este doar de a deservi partea de inspecție. Sunt multe alte activități în administrarea anarului care necesită muncă de teren și unde este nevoie de acești șoferi care fac muncă de teren.
***
Amintim că fostul director al Administrației Apelor Prut Bârlad, Petru Avram, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în al treilea dosar.
Citește mai multe aici: ”Animalul politic”, fost șef la Apele Române, trimis a treia oară în judecată de DNA
Administrația Națională Apele Române, cu un buget anual de 3 miliarde de lei, se dovedește a fi o instituție extrem de bine finanțată, dar controversată în gestionarea crizelor. Deși anual sunt alocați 947 de milioane de lei doar pentru salarii, și instituția are aproximativ 10.000 de angajați, rămâne întrebarea: unde sunt rezultatele? Salariul mediu brut al angajaților este de 94.700 de lei pe an, iar unii directori câștigă chiar și peste 10.000 de lei lunar.
Citește mai multe aici: Soarta oamenilor care au rămas fără case, la mâna unui condamnat penal de la Apele Române, plătit cu 4000 de euro lunar
Criticile la adresa instituției se amplifică pe fondul inundațiilor repetate și devastatoare care afectează regiuni întregi, ridicând întrebări serioase despre eficiența și responsabilitatea în gestionarea fondurilor și a resurselor. În loc să investească eficient în prevenirea dezastrelor, Administrația pare să se concentreze pe salarii mari și pe menținerea unei echipe numeroase, dar nu întotdeauna eficiente.
Salariile mari și bonusurile pentru directori într-o instituție publică sunt adesea subiect de controverse, mai ales când există probleme de performanță sau gestionare ineficientă a resurselor. Deși salariul ridicat lui Sorin Lucaci reflectă importanța poziției, există întrebări legitime despre dacă această compensație este justificată de rezultate și contribuție efectivă. Că nu prea sunt vizibile aceste rezultate...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu