Referendumul a fost voit adus în derizoriu, întrebările sunt unele de sondaj, mai greu este că trebuie să scoatem nişte bani din visteria publică, în jur de 4-5 milioane de lei, a declarat vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
"Nu cred că bucureştenii se vor lăsa păcăliţi de întrebările alea. Iau un singur exemplu: 'Sunteţi mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?' Probabil că mulţi o să spună da şi foarte mulţi - nu. Care este relevanţa?", a spus primarul general, potrivit Agerpres. Edilul Capitalei a susţinut că a încercat să separe acest referendum de cel pe care şi-l dorea, cu mai multe întrebări, dar pertinente, referitoare la dezvoltarea oraşului, la ceea ce este de făcut în legătură cu stabilizarea Primăriei, în ceea ce priveşte relaţiile ei economice.
"Pentru că toată lumea vorbeşte de cheltuieli, dar nimeni nu vorbeşte de venituri, iar atunci când vine vorba de a perfecţiona activitatea de creştere a veniturilor, şi nu pe spatele cetăţeanului, ci pur şi simplu pe o activitate economică, la care Primăria să fie parte în societăţi comerciale, toată lumea ştie să acorde sume enorme, dintr-o vistierie care a început să se golească", a afirmat primarul general.
Oprescu a adăugat că o să le spună bucureştenilor care este situaţia, răspunzând de absolut fiecare leu cheltuit şi în unităţile subordonate, cum e normal să fie. "Dar, de aici până la a mistifica adevărul şi a pune nişte sume să satisfacă firme tot de stat, gen Elcen, care vine cu o datorie fantomă, pe care am achitat-o conform protocolului din 2008, şi dânşii mă introduc la penalităţi, păi, ăsta este furt din buzunarul bucureştenilor", a apreciat Oprescu.
Referendumul privind Legea Capitalei va fi organizat duminică, 19 iunie, bucureştenii urmând să răspundă la şapte întrebări.
Locuitorii Capitalei urmează să răspundă la următoarele întrebări: "Sunteţi mulţumiţi de modul în care se dezvoltă Capitala?; Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi o singură administraţie?; Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapte administraţii?; Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Bucureşti?; Vă doriţi o arhitectură unitară pentru tot Bucureştiul? Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia publică?; Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general, alături de consilierii generali?".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu