Sorina Matei: ”Au demis patru proști din Miliția Constanța. Glugă rămâne, că e al lui Despescu”. Un sindicalist din poliție confirmă: E arhicunoscut în profesia noastră...

Jurnalista Sorina Matei a reacționat după ce au căzut primele capete din Constanța, în urma accidentului produs de Vlad Pascu, lăsat să circule chiar de poliție. 

”Au demis 4 proști din Miliția Constanța. Adică pe nimeni important. Glugă rămâne că e al lui Despescu. Adică nu se schimbă nimic. Urmează să fie puși în funcție alți 4 proști. Se va întâmpla la fel și așa nu vom termina niciodată. Balta are mulți proști. Sistemul trebuie să se protejeze, voi trebuie să le plătiți în continuare salariile și privilegiile și din când în când să mai dispăreți sfârtecați pe șosele grație drogangiilor pe care ei îi lasă liberi” a reacționat pe Facebook Sorina Matei. 

”Evaluarea preliminară a activităţii manageriale de la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcţiile de conducere deţinute a următorilor poliţişti: adjunctul şefului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, şeful serviciului rutier Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia, respectiv şeful biroului Poliţiei Vama Veche", a anunţat Eduard Ionescu, reprezentant al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a MAI. 

Dan Saltelechi, vicepreședinte al Sindicatului Europol, a declarat, la Antena 3, în acord cu cele scrise de Sorina Matei, întrebat dacă este de părere că șeful IPJ Constanța este protejat: ”Este arhicunoscut în profesia noastră, în domeniul poliției faptul că domnia sa are o relație extrem de apropiată din punct de vedere profesional cu secretarul de stat Bogdan Despescu și este foarte probabil ca, prin prisma acestui mod de relaționare, mai ales că domnia sa, secretarul de stat, a desfășurat activități în cadrul IPJ Constanța în funcția de inspector șef cu ceva timp în urmă, și atunci este posibil ca țapi ispășitori să fie doar cei care au funcții de conducere mai mici în ceea ce privește ierarhia profesională, însă nu vorbim despre demisii care ar putea rezolva aceste situații pentru că din nefericire astfel de cazuri se pot petrece în toate județele din România la acest moment, la toate inspectoratele județene de poliție pentru că peste tot nu există suficiente aparate de detectare a prezenței drogurilor în organismul persoanelor, nu există suficiente aparate etilotest etc, deci practic trebuie o reformă a acestui întreg sistem, nu este de ajuns ca o persoană să fie demisă din funcție”. 

Citește și: Șeful IPJ Constanța rămâne pe loc. Este singurul neatins după accidentul produs de Vlad Pascu. Pe el l-a sunat și Horia Constantinescu (ANPC) când a fost oprit de poliție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel