Celebrul sos Alfredo poate fi folosit pentru o gamă largă de preparate. De la pizza, paste și friptură, până la consumarea sosului alături de o foccacia simplă, exact cum făceau italienii pe vremuri.
Publicitate
ingrediente
1/2 linguriță ulei de măsline
1 lingura de usturoi tocat
1 lingură făină
1 1/3 cani lapte degresat
2 linguri de smântână
1/2 cana parmezan
1/2 linguriță piper alb
Mod de preparare
Încălziți o tigaie medie la foc mediu. Adăugați uleiul de măsline și usturoiul în tigaie și lăsați-l timp de 1 minut. Se amestecă făina; coborâți la foc mic și continuați să gătiți timp de 3 până la 4 minute. Adăugați treptat laptele în amestec, amestecând des, până se omogenizează. Gatiti pana se ingroasa amestecul. Amestecați crema de brânză și continuați să gătiți până când este topită complet. Scoateți tigaia de pe foc; amestecați parmezanul și ardeiul. Continuați să amestecați până când brânza parmezan se topeste și sosul este omogenizat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu