Sos de roșii "Cobra". Este cel mai bun: Rețeta specială

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să faci un sos de roșii delicios, această rețetă este perfectă. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

– 5 kg de roșii

– 1,5 kg de ardei grași

– 3-4 ardei iuți

– 2 legături de mărar

– 2 legături de coriandru verde

– 3 legături de pătrunjel

– 3 morcovi

– 1 pahar de ulei vegetal

– 2,5 linguri de sare

– 20 căței de usturoi

Vezi și:Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi. Metoda simplă și eficientă

Adjică fără fierbere. Un sos special, ușor picant. Rețeta este foarte simplă!

Cum se prepară

Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le în 2-4 părți. Dați roșiile prin mașina de tocat, apoi transferați-le într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Fierbeți roșiile timp de 1 oră, la foc mic. Mai amestecați periodic piureul de roșii, folosind o lingură de lemn.

Îndepărtați cotorul cu semințe la ardeii grași, spălați-i bine și dați-i prin mașina de tocat, scrie bucatarul.eu. Spălați ardeii iuți și îndepărtați doar pedunculul. Dați-i prin mașina de tocat. Curățați morcovii și dați-i prin răzătoarea mică. Apoi adăugați legumele tocate și rase în cratița cu piureul de roșii. Amestecați compoziția și mai fierbeți-o timp de 25 de minute, la foc mic.

Spălați bine toată verdeața, zvântați-o, folosind prosopul de hârtie și tocați-o cu un cuțit ascuțit. Zdrobiți usturoiul. Adăugați verdeața și usturoiul în cratița cu sos. Amestecați compoziția aromată și mai fierbeți-o timp de 8-10 minute, la foc mic. Apoi adăugați uleiul vegetal și sarea. Amestecați foarte bine sosul și opriți focul.

Turnați imediat sosul, dar cu mare grijă, prin borcanele fierbinți sterilizate. Capsați borcanele cu capace. Puneți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați sosul să se răcească complet, apoi transferați borcanele în pivniță.

Vezi și: Cum se face sucul de roșii. Rețeta fără conservanți

Care sunt cele mai bune tomate

"Sunt soiuri specializate pentru suc de roşii şi bulion, care trebuie să fie cu substanţă uscată ridicată, cu o pigmentaţie frumoasă, de regulă roşu-grena, cu puţine seminţe în fruct şi, ce este mai important, să aibă aciditate scăzută, adică să nu înţepe la limbă aşa cum ne dorim la roşiile pentru consum în stare proaspătă. Deci, trebuie să fie fade, ca să nu creeze fenomenul de fermentaţie, să umfle capacele borcanelor”, spune Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, potrivit Adevărul.

Roşiile mari de grădină, cum ar fi cele ţigăneşti sau inimă de bou, nu sunt potrivite pentru procesare. De asemenea, pentru ketchup, roşiile trebuie să aibă un raport echilibrat între substanţa uscată şi apa, doar două soiuri fiind pretabile pentru astfel de produs. 

Vezi și: De ce să pui vodka în mâncare când gătești cu roșii sau bulion. Trucul pe care gospodinele trebuie să-l știe

Cum se face bulionul. Rețeta foarte ușoară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel