Sosul olandez/hollandaise este extrem de gustos și se prepară foarte ușor.
Ingrediente
3-4 gălbenușuri de ou
1 lingură zeamă de lămâie
150 g unt
sare și piper după gust
Cum se prepară
Bate la rece, cu telul, gălbenușurile și zeama de la lămâie într-un bol – pe care să îl poți utiliza ulterior la bain marie, potrivit retete.unica.ro. Vrei ca mixtura să se dubleze în cantitate și să aibă o consistență lipicioasă și un pic mai palidă decât nuanța de început a gălbenușurilor. Untul se topește separat la bain marie și se lasă la răcit.
Se trece bolul cu mixtura de gălbenușuri la bain marie și se bate în continuare cu telul. Atenție, focul trebuie să fie foarte mic pentru a evita coagularea ouălor (că doar nu vrem să facem papară). Dacă vezi că totuși vasul se încinge prea tare și mixtura se coagulează, o mai poți da, din când în când, jos de pe foc, amestecând în continuare. Te poți ajuta de un bol mai mare cu apă foate rece în care să mai răcorești din când în când vasul în care ai gălbenușurile.
Când obții o consistență păstoasă, adaugă încet untul, amestecând încontinuu, pentru a încorpora fiecare adaos în parte. Când sosul capătă consistența dorită de tine, ia-l de pe foc, asezonează cu sare și piper.
Vezi și: Cum faci BRÂNZOAICE. Rețeta veche cu tradiție
Bonus: Adjică fără fierbere
Ingrediente
– 4 kg de roșii
– 1,5 kg de ardei gras roșu
– 3 ardei iuți
– 200 g de usturoi
– 200 ml de oțet 9%
– 2 linguri de sare
Cum se prepară
Spălați roșiile, ardeii grași și ardeii iuți. Zvântați legumele folosind prosopul de hârtie, scrie bucatarul.eu. Îndepărtați doar pedunculul legumelor (lăsați semințele). Curățați usturoiul. Tocați legumele folosind mașina de tocat sau folosind un blender. Apoi turnați oțetul și adăugați sarea. Amestecați bine compoziția și lăsați-o pentru 1 oră. Iar amestecați bine adjica și turnați-o prin borcane, preventiv spălate, sterilizate și zvântate bine. Acoperiți borcanele cu capace. Păstrați adjica delicioasă la un loc rece, frigider sau pivniță.
Vezi și: Paste Carbonara. Rețeta originală
Idee pentru masa de prânz. Cori Grămescu, rețeta: A fost gata în 25 de minute!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News