Sosul pesto face "casă bună" cu o porție delicioasă de paste. Simplu și gustos! Iată cum se prepară...
Ingrediente
100 g busuioc proaspăt
3 căței de usturoi
2 linguri muguri de pin
80 parmezan ras
sare, după gust
piper, după gust
80 ml ulei de măsline
Cum se prepară
Pune frunzele de busuioc și semințele de pin în vasul unui robot de bucătărie și pornește-l de mai multe ori. Adaugă usturoiul și parmezanul și amestecă de câteva ori.
În timp ce robotul de bucătărie funcționează, adaugă încet uleiul de măsline, turnându-l în ritm constant. În acest mod, se va împiedica separarea uleiului de restul ingredientelor. Din când în când, oprește aparatul și, folosind o spatulă, răzuiește pereții recipientului. Adaugă sare și piper negru proaspăt măcinat după gust.
Sosul pesto este gata. Poate fi servit imediat sau păstrat în frigider, într-un borcan închis, până la o săptămână.
Cum se păstrează sosul pesto
Sosul pesto de busuioc se închide la culoare când intră în contact cu aerul. Când vine momentul să îl depozitezi, acoperă vasul în care este pus cu o folie de plastic, având grijă ca plasticul să atingă partea superioară a pesto-ului și nu permite compoziției să intre în contact cu aerul, scrie temananc.ro. În acest fel, sosul se va păstra verde mai mult timp.
BONUS: Sosul libanez de usturoi
Ingrediente
- 100 de grame de căței de usturoi curățați
- ouă lingurițe de sare
- aproximativ 500 de mililitri de ulei neutru, cum ar fi de rapiță sau de floarea-soarelui
- 120 de mililitri de suc de lămâie
Cum se prepară
Tăiați cățeii de usturoi în jumătate pe lungime și îndepărtați eventualii muguri verzi. Transferați cățeii de usturoi feliați într-un robot de bucătărie și adăugați sarea. Procesați timp de un minut până când usturoiul este tocat fin. Asigurați-vă că răzuiți apoi pereții robotului de bucătărie.
În timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune, turnați încet una sau două linguri de ulei, apoi opriți-vă și răzuiți bolul. Continuați să adăugați încă o lingură sau două de ulei până când usturoiul începe să arate ca o pastă cremoasă, scrie temananc.ro.
Odată ce usturoiul pare emulsionat cu cele câteva linguri de ulei, creșteți viteza de turnare a uleiului și alternați cu sucul de lămâie până când tot uleiul și sucul de lămâie sunt încorporate. Acest lucru va dura aproximativ un sfert de oră.
Transferați sosul într-un recipient de sticlă și acoperiți-l cu un prosop de hârtie. Lăsați-l la frigider peste noapte. A doua zi, înlocuiți prosopul de hârtie cu un capac ermetic. Puteți păstra sosul de usturoi astfel preparat până la două luni. În timp, aroma usturoiului va deveni mai subtilă, dar va rămâne proaspătă și plăcută.
Image by timolina on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci