Sos samurai preparat acasă. O rețetă delicioasă pentru weekend

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Dacă ești un iubitor al cartofilor prăjiți și îți place să încerci arome noi, atunci sosul samurai este alegerea perfectă pentru tine. Acest sos picant, cu origini belgiene, a devenit rapid preferatul multora datorită gustului său intens și aromelor exotice. Odată ce îl vei gusta, este posibil să nu mai revii la clasicul mujdei de usturoi. 

Sosul samurai își are rădăcinile în Belgia, o țară recunoscută pentru preparatele sale delicioase, printre care ciocolata fină, vafele crocante, berea artizanală și, desigur, celebrii cartofi prăjiți. Belgienii sunt mari amatori de sosuri care completează perfect aceste preparate, iar sosul samurai a devenit unul dintre cele mai apreciate datorită gustului său iute și ușor afumat.

Dacă vrei să încerci sosul samurai la tine acasă, vei avea nevoie de doar câteva ingrediente esențiale și de puțină răbdare. Rețeta originală pune accent pe echilibrul perfect dintre condimente și cremozitate.

Ingrediente necesare

  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • ¼ linguriță de coajă de nucșoară
  • ¼ linguriță de chimen
  • 2 linguri de pudră de roșii
  • ½ cană de maioneză de casă
  • 1 lingură de smântână
  • 1 ardei roșu fără semințe
  • ⅛ linguriță de șofran
  • ¼ linguriță de zahăr brun
  • ¼ linguriță de sare obișnuită
  • 1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare

Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă uleiul de măsline. Călește usturoiul, având grijă să nu îl arzi, deoarece acest lucru i-ar putea conferi un gust amar. Adaugă coaja de nucșoară, chimenul și continuă să amesteci până când condimentele își eliberează aromele. Toarnă o lingură de apă și lasă compoziția să se răcească. Transferă conținutul tigăii într-un blender și mixează până când obții o textură omogenă. Adaugă sarea, pudra de roșii, șofranul, zahărul brun și sucul de lămâie. Încorporează maioneza de casă și smântâna, amestecând bine până la obținerea unei consistențe cremoase.

Dacă vrei să experimentezi, poți încerca o variantă alternativă de sos samurai care include gălbenuș de ou, ulei, oțet, piper roșu, muștar, apă, zahăr și ardei iute. Această versiune este la fel de delicioasă și aduce un plus de savoare preparatelor tale.

Sosul samurai este ideal alături de cartofi prăjiți crocanți, așa cum este consumat în Belgia, însă poate fi folosit și pentru a însoți fripturi, burgeri sau chiar preparate din pui. Datorită gustului său intens, se potrivește perfect cu orice fel de mâncare care are nevoie de un plus de aromă și savoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel