Sos tahini. Rețeta originală

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Sosul tahini se numără printre cele mai apreciate, atunci când vine vorba despre diverse preparate. Iată rețeta...

Ingrediente

120 de grame de pastă tahini
80 de mililitri de suc de lămâie
2 căței de usturoi zdrobiți sau rași
un sfert de linguriță de sare
60 de mililitri de apă

Cum se prepară

Începeți prin a pune pasta tahini într-un bol mic. Adăugați sucul de lămâie, usturoiul și sarea. Folosiți o furculiță sau un tel pentru a amesteca ingredientele până când acestea se combină complet și formează o pastă groasă, scrie temananc.ro.

Adăugați încet apa în amestec și amestecați până când se combină complet, se omogenizează iar sosul capătă o textură curgătoare. Gustați și ajustați adăugând mai mult suc de lămâie, sare sau apă, după cum considerați că este nevoie.

Puteți folosi acest sos în salate, în sandvișuri sau ca sos pentru cartofi prăjiți, chipsuri sau legume. Îl puteți subția cu mai multă apă atunci când îl folosiți ca sos pentru salată.

Citește și:

Sos libanez de usturoi, rețeta. Este cel mai bun!

Ingrediente

- 100 de grame de căței de usturoi curățați

- două lingurițe de sare

- aproximativ 500 de mililitri de ulei neutru, cum ar fi de rapiță sau de floarea-soarelui

- 120 de mililitri de suc de lămâie

Cum se prepară

Tăiați cățeii de usturoi în jumătate pe lungime și îndepărtați eventualii muguri verzi. Transferați cățeii de usturoi feliați într-un robot de bucătărie și adăugați sarea. Procesați timp de un minut până când usturoiul este tocat fin. Asigurați-vă că răzuiți apoi pereții robotului de bucătărie. În timp ce robotul de bucătărie este în funcțiune, turnați încet una sau două linguri de ulei, apoi opriți-vă și răzuiți bolul.

Continuați să adăugați încă o lingură sau două de ulei până când usturoiul începe să arate ca o pastă cremoasă, scrie temananc.ro. Odată ce usturoiul pare emulsionat cu cele câteva linguri de ulei, creșteți viteza de turnare a uleiului și alternați cu sucul de lămâie până când tot uleiul și sucul de lămâie sunt încorporate. Acest lucru va dura aproximativ un sfert de oră. Transferați sosul într-un recipient de sticlă și acoperiți-l cu un prosop de hârtie.

Lăsați-l la frigider peste noapte. A doua zi, înlocuiți prosopul de hârtie cu un capac ermetic. Puteți păstra sosul de usturoi astfel preparat până la două luni. În timp, aroma usturoiului va deveni mai subtilă, dar va rămâne proaspătă și plăcută.

Image by jcomp on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel