Șoseaua de centură a Sucevei. Când se va finaliza

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei s-ar putea finaliza la termen, deşi stadiul fizic de execuţie al lucrărilor este în prezent de 40%, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, managerul de proiect din partea Autotehnorom, Vasile Strîmbeanu, liderul asocierii ce derulează investiţia.

Strîmbeanu a spus că întârzierile înregistrate au fost cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.

Declaraţia a fost făcută de inginerul Vasile Strîmbeanu într-o conferinţă de presă, organizată joi la Palatul Administrativ de prefectul Mirela Adomnicăi. Inginerul Strîmbeanu este manager de proiect din partea firmei "Autotehnorom" Şcheia, liderul asocierii care execută investiţia.

"S-au realizat lucrări la parcarea de la intrare dinspre Fălticeni (...) S-au finalizat lucrările la terasamente, iar dintre lucrările la structura rutieră s-au finalizat stratul de balast stabilizat şi stratul de mixtură asfaltică (...) Este în construcţie breteaua de ieşire din parcare (...) La nodul rutier numărul unu, în suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, au fost finalizate lucrările de terasamente. Apreciem că azi (n.r.- joi) vor fi finalizate lucrările pe toţi cei 4000 de metri pătraţi ai nodului rutier, cu cele trei bretele, breteaua de ieşire spre Bucureşti, cea de intrare dinspre Suceava şi breteaua de intrare pe variantă dinspre Fălticeni, Am dori ca, dacă vremea ţine cu noi, până la acest sfârşit de săptămână, pe acest nod rutier să aşternem, pe întreaga suprafaţă, stratul de bază de mixtură asfaltică (...) Au fost finalizate şi lucrările de consolidări la zidul de sprijin de la primul kilometri şi practic mâine se toarnă ultimul tronson al elevaţiei, de la zidul de sprijin de 250 de metri (...) Lucrările de foraje pe care le executăm la rampele podurilor sunt terminate în procent de 60%", a spus Strîmbeanu.

El a subliniat că se iau măsuri de accelerare a lucrărilor, pentru ca finalizarea investiţiei să se facă la 17 septembrie, termenul prevăzut în contract.

Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava, în lungime totală de 12,4 kilometri, au demarat în 2008, iar până în prezent a fost dat în folosinţă un tronson dintre cele trei prevăzute în proiect, respectiv Şcheia-Pătrăuţi, în lungime de 5,2 kilometri.

În aceeaşi conferinţă de presă, prefectul Mirela Adomnicăi a anunţat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se va afla în vizită de lucru pe şantierul rutei ocolitoare a municipiului reşedinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel