Diana Șoșoacă nu susține ajutoarele europene pentru inundații din România. Restul europarlamentarilor români au susținut rezoluția.
Vorbim despre „Rezoluția privind inundațiile devastatoare din Europa Centrală și de Est, pierderea de vieți omenești și pregătirea UE de a acționa împotriva unor astfel de dezastre exacerbate de schimbările climatice (2024/2817), votată în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg pe 19.09.2024”.
Gestul Dianei Șoșoacă de a nu susține rezoluția Parlamentului European privind ajutoarele europene pentru inundațiile devastatoare din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, este unul controversat și ridică mai multe întrebări. Într-un context în care majoritatea europarlamentarilor români au sprijinit această rezoluție, opoziția sa poate fi privită din mai multe perspective. România, afectată direct de inundațiile menționate, are nevoie de sprijin financiar și logistic pentru a gestiona daunele cauzate de dezastre naturale. Ajutoarele europene sunt esențiale pentru reconstrucție și prevenirea altor catastrofe viitoare. Refuzul Dianei Șoșoacă de a sprijini această rezoluție pare să contrazică interesul imediat al României în contextul inundațiilor.
Diana Șoșoacă este cunoscută pentru pozițiile sale anti-UE și anti-globaliste. Refuzul său ar putea fi interpretat ca o mișcare politică menită să consolideze susținerea în rândul votanților săi care împărtășesc o atitudine critică față de Uniunea Europeană și intervențiile acesteia în problemele naționale. Astfel de gesturi au adesea rolul de a atrage atenția publicului, chiar și cu riscul de a părea contraproductive pentru interesul național.
Rezoluția Parlamentului European referitoare la inundațiile devastatoare din Europa Centrală și de Est, pierderile de vieți omenești și cât este de pregătită UE să acționeze în cazul acestor catastrofe agravate de schimbările climatice
VEDEȚI AICI VOTUL DIANEI ȘOȘOACĂ: https://media.dcnews.ro/other/202409/rezolutie-privind-inundatiile-devastatoare-din-europa-centrala-si-de-est-2_49680300.pdf
Precipitațiile extrem de abundente și persistente cauzate de ciclonul Boris au provocat inundații catastrofale în țări din Europa Centrală și de Est, în special în Polonia, România, Austria, Cehia, Ungaria și Slovacia. În multe zone din regiune, în doar câteva zile au căzut precipitații care în mod normal ar corespunde mai multor luni de ploaie.
Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor și mai multe persoane sunt declarate dispărute în țările din regiune și zeci de mii de persoane au fost evacuate din casele lor. Mii de locuințe și bunuri au fost distruse de inundații.
Ploile abundente și inundațiile au provocat daune enorme infrastructurii esențiale. Mai multe poduri s-au prăbușit și câteva baraje au cedat, inundând orașe în aval. Mii de oameni au rămas fără electricitate, încălzire și apă potabilă.
Fenomenele meteorologice extreme din această vară au avut repercusiuni grave asupra mijloacelor de subzistență ale oamenilor. Presiunea continuă exercitată de inundații, secete și călduri extreme, precum și de alte fenomene meteorologice provocate de schimbările climatice au afectat resursele naturale pe care se bazează oamenii. Alte efecte ale schimbărilor climatice, și anume cele cu o evoluție lentă, au și ele efecte devastatoare asupra mijloacelor de subzistență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News