Diana Șoșoacă nu e lăsată să intre în Parchetul General.
Diana Șoșoacă nu este lăsată să intre, joi, 31 octombrie 2024, în sediul Parchetului General din București. Europarlamentarul SOS România vrea să depună o plângere penală împotriva celor cinci judecători de la Curtea Constituțională pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, grup infracțional organizat, trafic de influență, abuz în serviciu, trădare și uzurpare de calități oficiale.
Europarlamentarul acuză faptul că întreaga clasă politică din România, împreună cu judecătorii CCR, au orchestrat scoaterea sa din cursa prezidențială și plasarea lui George Simion în turul al doilea, astfel încât Marcel Ciolacu să câștige cea mai înaltă funcție în stat.
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la postul de televiziune Antena 3 CNN, unde a comentat demersul europarlamentarului SOS România.
„Nu putem fi de acord sub nicio formă cu doamna Șoșoacă și pozițiile ideologice ale domniei sale. Eu sunt mirat că dânsa are un număr de 5% de alegători în România. Pur și simplu nu credeam că mai există așa ceva în țara noastră. În același timp, Parchetul General este o instituție publică, plătită din banii noștri. Dincolo de demersul absurd al doamnei Șoșoacă, dânsa este un cetățean al României care se bucură de drepturi. Cum să nu fii primit de Parchetul General pentru a depune niște plângeri, oricât de aberante ar fi?“, a întrebat retoric Bogdan Chirieac.
În opinia analistului politic, scenele cu Diana Șoșoacă de la Parchetul General reprezintă un demers pur electoral, deoarece plângerea penală pe care europarlamentarul SOS România vrea să o depună mai mult ca sigur va fi clasată.
„Procurorul trebuie să se uite pe plângerea respectivă, după care o poate clasa. Trebuie să fii primit la registratură, iar dacă faci scandal, se aplică legea pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Există lege pentru așa ceva și autorități care pot aplica legea. E vorba de un cetățean care vrea să depună o plângere la Parchet, iar treaba Parchetului e să primească plângerea.“, a adăugat analistul politic.
„Acest circ folosește doar doamnei Șoșoacă, fiind un demers electoral. Și doamna Șoșoacă știe că acele plângeri sunt absurde. Altfel făceam noi plângeri judecătorilor de la CCR când, în 2012, au invalidat un referendum în care 90% din populația României l-a demis pe Traian Băsescu“, a mai punctat Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News