Soția opozantului ruso-britanic Kara-Murza închis în Siberia: Guvernul britanic ar fi putut fi "mai vocal" în legătură cu detenția sa

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Criticul Kremlinului, Vladimir Kara-Murza, care a fost arestat în apropierea locuinței sale din Moscova în aprilie 2022, a fost condamnat pentru trădare de un tribunal din capitala rusă în aprilie 2023.

 

 

Activistul politic și o figură proeminentă a opoziției, care susține că a supraviețuit de două ori unor otrăviri pe care le-a pus pe seama autorităților țării, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

Acuzațiile au pornit de la un discurs pe care l-a ținut în martie 2022 în fața Camerei Reprezentanților din Arizona, în care a denunțat invazia Rusiei în Ucraina.

Vorbind la emisiunea Sunday Morning With Trevor Phillips de la Sky News, Evgenia Kara-Murza a declarat: "Guvernul britanic ar fi putut fi mai vocal în legătură cu arestarea și detenția sa ilegală de doi ani".

Ea a mai spus că "politica britanică în ceea ce privește ostaticii și prizonierii politici" este "inacceptabilă".

"Guvernul britanic trimite un semnal foarte prost cetățenilor săi din întreaga lume. Dacă ajungi într-o astfel de situație, atunci ei îți spun un fel de 'îmi pare rău, ești pe cont propriu' ", a spus Evgenia Kara-Murza.

Kara-Murza îi îndeamnă pe ruși să nu renunțe după moartea subită a lui Alexei Navalnîi

Ea a declarat că o astfel de poziție nu este acceptabilă în secolul XXI "într-o lume civilizată".

Ea a cerut o "abordare diferită", deoarece "numărul ostaticilor și al prizonierilor politici din întreaga lume este în creștere".

Kara-Murza a mai spus că este "foarte recunoscătoare" pentru o întâlnire recentă pe care a avut-o cu ministrul de externe David Cameron pe această temă.

După întâlnirea din 1 martie, ea a declarat că este "foarte fericită" că aceasta a avut loc după o campanie îndelungată și a considerat-o "un semn de bunăvoință din partea lui".

Ea a spus: "El m-a asigurat de sprijinul său și de dorința, de disponibilitatea sa, de a lupta pentru eliberarea lui Vladimir și de a se asigura că acest caz al lui Vladimir este întotdeauna făcut public. Așa că, în general, cred că totul a decurs bine."

Lordul Cameron a cerut ca Vladimir Kara-Murza să fie eliberat pentru "tratament medical urgent".

Într-o declarație, ministrul de externe a spus: "Condamnarea motivată politic" este "deplorabilă".

"Încarcerat pe baza unor acuzații false de către regimul rus, Kara-Murza este persecutat pentru poziția sa anti-război și pentru apărarea drepturilor omului", a declarat el.

Opozantul în vârstă de 42 de ani a respins acuzațiile care i se aduc, considerându-le o pedeapsă pentru că s-a opus președintelui rus Vladimir Putin, și a comparat procedurile cu procesele demonstrative din timpul dictatorului sovietic Iosif Stalin.

Kara-Murza îi îndeamnă pe ruși să nu renunțe după moartea subită a lui Alexei Navalnîi.

Kara-Murza a fost un asociat al liderului opoziției ruse și critic înverșunat al lui Putin, Boris Nemțov, care a fost asasinat lângă Kremlin în 2015, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel