Soţia preşedintelui Zelenski are o cerință pentru Consiliul Ecumenic al Bisericilor

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Soţia preşedintelui Volodimir Zelenski a cerut organizarea unor „culoare umanitare veritabile”.

Olena, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a cerut, sâmbătă, Consiliului Ecumenic al Bisericilor, organizaţie ce reprezintă 580 de milioane de creştini din întreaga lume, să contribuie la organizarea unor „culoare umanitare veritabile” în Ucraina, informează AFP.

„Cunoscând experienţa Consiliului Ecumenic al Bisericilor în reglementarea crizelor umanitare, vă solicităm să ajutaţi, în special prin intermediul agenţiilor afiliate, pe Ucraina şi pe ucrainenii care în prezent fug de război, a cerut Soţia preşedintelui Volodimir Zelenski, într-o scrisoare difuzată de preşedinţia ucraineană. „Vă cerem să deveniţi mediatori în organizarea de culoare umanitare veritabile, a adăugat ea.

Citește și / Ucraina are destule grâne și rezerve de hrană pentru a supraviețui un an

Oleh Ustenko, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a avertizat asupra faptului că Ucraina ar putea să nu aibă producția agricolă necesară pentru a acoperi cotele de export din acest an.

Oleh Ustenko a spus că acesta va fi rezultatul, dacă în Ucraina campania de semănat este întreruptă de invazia rusă ajunsă în a 24-a zi.

„Ucraina are destule grâne și rezerve de hrană pentru a supraviețui un an, dar, dacă războiul continuă, Ucraina nu va putea să exporte cereale în lume și vor fi probleme”, a spus acesta, conform sursei citate.

Ucraina este al cincilea cel mai mare exportator de grâu din lume.

Citește și / Stare de asediu în regiunea ucraineană Zaporojie: Nu ieșiți pe stradă!

Starea de asediu a fost impusă, sâmbătă, în regiunea ucraineană Zaporojie și va fi în vigoare până luni, au anunțat oficialități locale, citate de CNN.

Oleksandr Starukh, șeful consiliului regional din Zaporojie, a anunțat că starea de asediu intră în vigoare la ora locală 16.00 și se va încheia luni, la ora 6.00.

„Pentru siguranța dumneavoastră vă rugăm să nu ieșiți pe stradă sau în alte spații publice în acest interval, cu excepția celor care au permis de trecere și carduri de identitate”, a anunțat Starukh pe rețelele de socializare.

„Apărarea regiunii continuă”, a adăugat Oleksandr Starukh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel